На вниманието на прокуратурата: Корумпираният митнически шеф от „Калотина” бил връзката между Ковачки и Каракачанов!

0 1 677

Арестуваният за корупция митнически шеф на Калотина Райчо Соколов и тясно свързан с енергийния бос Христо Ковачки, разкрива източник на „Галерия“ от близкия град Драгоман.  От 2015 година до преди няколко месеца Райчо Соколов е бил общински съветник в градчето. Малко хора помнят, но той влиза като водач на листата на партия „Български демократичен център“ –  преименувана „Лидер“  и се командва от Ковачки и негови приближени.

Реклама

 В Драгоман и други погранични райони Ковачки има концесии за добив на въглища , които се горят в тецовете  му. От 2015-а до местните избори през миналата година Райчо Соколов е само обикновен митнически инспектор и нямало никаква пречка да е общински съветник. На всичко отгоре е местен човек и живее в града. Рядко ходел на заседанията на местния парламент, защото все бил зает с работа, разкриват негови бдителни съграждани.След като му изтича мандатът, Соколов се издига до началник на ГКПП „Калотина“.  Според местните това се случва с подкрепата на малкия партньор в управлението ВМРО.  Соколов бил близък с войводи от градовете София-област, а  синът му Роберто бил регистриран като застъпник на ВМРО на последните европейски избори. Проверка на „Галерия“ показа, че той е вписан в общинската избирателна комисия като човек на партията с изричното пълномощно на Красимир Каракачанов.

 Лидерът на ВМРО  и Ковачки са като свински черва по много линии –  в миналото партиите са били коалиционни партньори, а в  това правителство Каракачанов е топлата връзка между енергийния бос и обвиняемия бивш министър на екологията Нено Димов. Както стана ясно от свидетелски показания Ковачки редовна ходил при Димов в сградата на министерството, но дали са си говорили за вода от язовир „Студена”, за Топлофикация Перник или за внос на боклуци, не е ясно.

 Райчо Соколов е обвинен като лидер на престъпната група от митничари граничари, които са взимали масово подкупи от шофьори на Калотина, а подчинените му заделяли  по 50 евро на човек за шефа. По груби сметки Соколов печелил около 40 хиляди евро от рушвети.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.