Червеният олигарх Георги Гергов се бори с рак!

0 3 598

64-годишният червен политик Георги Гергов води изтощителна битка с рака, узна narod.

Вечната опозиция на Корнелия Нинова ходил на скъпо лечение в чужбина, при това неведнъж, но онкологичното заболяване буквално изсмуквало силите от тялото му.

георги гергов

Той е видимо отслабнал и състарен и вече не ходи по партийния събирания и светски купони, които толкова много обичаше.

Почетният консул на Русия в Пловдив в последните месеци изчезна от медиите, макар преди винаги да е давал охотно интервюта и никога не отказваше да коментира процесите в БСП и личния си живот.

Реклама

След 10 ноември прави приватизация на предприятието, на което е директор, започва да изнася месо. В един момент решава, че трябва да се освободи от тази дейност и да се посвети на туризма.

През 1998 година купува „Старият Пловдив“ АД, както и със знаковия хотел „Санкт Петербург“. Успява да купи и бившите бази на ЦК на БКП „Слънчев ден“ и хотел „Хисар“.

Запазва за себе си морския курорт, а хотела в Хисаря продава на бизнесмена Димитър Георгиев. След идването на власт на царя, той се сближава с него и с юпитата му. Тогава купува ЦУМ от частен собственик. От 2005 подновява членството си в БСП.

През 2006 влиза в управлението на Пловдивския панаир, купува и апетитен терен в самия център на Варна, печално известен като Дупката.

Кандидатира се неуспешно за кмет на Пловдив, припомня Минаха години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.