Ексклузивно разкритие! Петр Келнер в България, за да продаде bTV на Жоро Самоилов или Спас Русев?

0 395

Чешкият милиардер Петр Келнер е посетил България през миналата седмица, за да договори продажбата на bTV. Телевизията беше продадена в пакет преди месец, а сделката за придобиването на бизнеса на медийната група Central European Media (CME), част от която е и българската bTV, трябва да бъде завършена до средата на 2020 година, научи Narod.bg.

Според запознати PPF Group скоро тряба да получи одобрението на акционерите в компанията за сделката, както и някои регулаторни разрешения. У нас обаче бизнесменът притежава и Telenor, заради което преди 2 години КЗК не му позволи да купи NOVA.

Реклама

По тази причина Келнер пристигнал, за да договаря на кого ще продаде българската телевизия.

Засега най-обсъжданите имена са тези на Георги Самуилов, бивш финансов директор на Мултигруп и собстеник на „Инса Ойл“, който наскоро влезе във война за покупката и на „Петрол“. Другото спрягано име е това на Спас Русев, който вече няма пречки да придобие телевизия, тъй като официално продаде Vivacom. Според запознати, на високо ниво имало натиск и от китайски бизнесмени, които проявявали интерес към родната медия.

Броените метри до яснотата какво се случва с bTV не се се отразявали добре на екипа, който вече бил крайно изнервен от слуховете за избирателни съкращения при новите собственици. Най-нервен бил директорът на новините Венелин Петков, който броял дните до края на дългогодишното си ръководство и вдигал два пъти повече скандали от обикновено. Дали самият той се е срещал с Келнер, историята мълчи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.