Ексклузивно в Narod.bg! Арестуват Валентин Златев и Христо Ковачки!? САЩ бие черен печат на енергийния бос заради корупция, Вальо Златев е втори в класацията

0 1 048

Христо Ковачки е българинът, който ще получи забрана да влиза в САЩ заради корупция, научи Narod.bg. Бомбата за първия нашенец с черен печат поради корупционни практики хвърли посланикът на САЩ Херо Мустафа, а залаганията кой от родните бизнесмени или политици е „късметлията“, продължиха през целия ден.

Запознати обаче са категорични, че името, което до дни ще стане международно изевстно е това на Христо Ковачки. Енергийният бос е мост между корпоративни интереси за десетки милиони евр и ще се окаже в епицентъра на грандиозен международен скандал с тежки имиджови последици не само за енергийния бранш, но и за страната ни, твърдят отлично осведомени. Най-вероятно скандалът ще гръмне заради токсичният боклук, който Ковачки гори в пещите на ТЕЦ-овете си.  Такава проверка в притежаваната от него централа „Бобов дол“ беше първото нещо, което направи новият екоминистър Емил Димитров. 

Разследването срещу Ковачки тече от повече от години и то в български, но и в международни служби. Според източници от там, босът е получил жълт картон за нерегламентираните си действия още през лятото, но не е спрял схемата си. 

Реклама

Никой от богопомазаните олигарски не е застрахован след интервюто на американската посланичка, а по ирония на съдбата социалните мрежи се превърнаха в истинска платформа за залози „Кои са следващите“.

Сред останалите предположения кой е попаднал на мушката на американците, са други знакови фигури като Валентин Златев, който преди месеци беше „отстранен чрез повишение“ в борда на директорите на „Лукойл“, както и избягалият в Дубай Васил Божков, който продължава да получава обвинения от прокуратурата. Под заплахата Божков да разкаже всичко, което знае, е възможно и той да е публично посоченият, заявяват други източници от службите. 

Все пак има и предположения, че българинът с черен печат ще се окаже политик, тъй като посланикът подчерта, че има замесени длъжностни лица. 

„САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки, мерки със зъби, в борбата с корупцията. Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. “, подчерта Херо Мустафа, но допълни, че ще има и още българи с черен печат за корупция. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.