Блага вест в Narod.bg: Бербатов храни бедни в Благоевград!

0 101

Големият футболист се показа и като голям човек – тайно плаща манджата на несретници

Добра новина на Narod.bg – Димитър Бербатов тайно плаща храната на бедни хора в родния Благоевград!

Само пред наш репортер собственикът на заведение близо до Общинския пазар в център на града издаде, че всяка неделя до обяд храната на несретници и бедни пенсионери се поема именно от звездата на „Манчестър Юнайтед”.

Бедните в Благоевград имат свой ангел-хранител

Реклама

„Познаваме се от години, помня го още от хлапе, което беше отдадено на футбола. Преди няколко месеца случайно мина покрай моето заведение и се заговорихме. Споделих му, че много хора в днешно време нямат пари за една супа и че когато мога, давам безплатно на най-закъсалите”, разкри кръчмарят Марио Н., който поиска да скрием името му зад инициали.

„Хайде да развием идеята ти – нека всяка неделя, по твое усмотрение, даваш храна на бедни благоевградчани, аз после ще оправя сметката. Но само храна, без алкохол”, предложил футболистът.

Така доброто дело се превърнало в традиция. Според сметките на собственика, поне 30 човека всяка неделя получават топла храна от джоба на великия футболист. Новината бързо се разчува и все повече бедняци от югозападния край се озовават на пазара в почивния ден.

„Бизнесът не е голям, но има за мен, има и за тях”, лаконично констатира Марио Н.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.