Христо Гърбов се грижи за болната сестра на Лили Иванова

0 2 633

На звездни грижи се радва каката на Лили Иванова, но не от по-малката си сестра, а от актьора Христо Гърбов. 83-годишната Магда и комикът били съседи и обитавали един и същи блок в столичния квартал „Банишора“, а той и жена му – кинорежисьорката Иглика Трифонова, често й вършели всякакви услуги, писа Ретро.

Каката на Вечната Амбър от известно време насам не е добре със здравето и почти не напускала кутийката, в която живеела. Макар да има две дъщери и внучета, щерките й работели на пълни обороти и рядко можели да й угаждат. Затова добродушният Гърбов се отзововал на молбите й и винаги на драго сърце отскачал да й смени крушка, да й затегне кранчетата на чешмите, пантите на вратите или пък да й напазарува храни от първа необходимост от близкия супермаркет. Магда му била изключително благодарна и само с него и жена му се държала топло. Останалите й комшии били на мнение, че имала страшно лют нрав и с нея не можело да се говори. Всички в блока знаели чия сестра е пенсионерката, която обитавала скромна гарсониера на третия етаж.

В продължение на повече от 50 години Магда живее в сянката на Лили Иванова, а житието на някогашната инспекторка в ХЕИ няма нищо общо с лъскавия начин на живот на естрадната легенда. Съседите й я познавали като скромна, но чепата жена, което е красноречиво за роднинската й връзка с примата. През последните години Лили станала доста чест гост на сестра си заради непрестанните й болежки. Макар че можела да й осигури денонощни медицински грижи, тя не предприемала подобни мерки. Дълги години двете сестри не си говорели изобщо, а каква е била причината за тихата им война, никой не разбрал. Все пак естрадната звезда не била чак толкова неблагодарна и показала уважението си към Магда, като навремето й подарила жилището, в което тя живее и до днес. След като останала вдовица, Лили предложила да й купи дом в столицата, за да са по-близо.

Край на дългогодишното им мълчание постави скорошният инцидент, който Магда преживя. Тя бе блъсната от микробус в близост до дома си, а после лежа в „Пирогов“. Тогава Лили бе забелязвана често да й ходи на свиждания. Въпреки травмите Магда успя да се възстанови и дори намери сили да води дела за обезщетение от катастрофата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.