Смях в Narod.bg: Педофил се прави на професор, излъга цяла България

0 3 273

Божидар Попов е рецидивист с кверулантна психопатия, обещава 9 хиляди милиарда евро ползи от негова „програма”

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

Така се провикна през 1875-а Петко Славейков в стихотворението „Не сме народ”. И се оказа пророчески прав.

Защо ли? Защото педофил с няколко присъди успя да излъже медии като БНР, „24 часа”, „Стандарт”, „Канал 3”, „Дарик”, „Фокус” и още куп издания, че е икономически гений, който може да донесе ползи за света от 9000 милиарда евро!

В обширна статия в reduta.bg журналистът Стойко Тонев, подвизаващ се зад псевдонима д-р Тони Филипов, пише следното:

„Пенсиониран професор предложи 1 млрд. евро дарение на Пловдив“, съобщава „24 часа“. „Професорът почти се закле, че щял да набави за Пловдив огромните средства по няколко направления – щял да продаде свое ноу-хау за еко икономическа програма на България. От най-богатите в света пък щял да получи дарения за това, че негова разработка щяла да опази от увреждане околната среда на планетата. Всичко това струва 9 млрд. евро, а аз ще подаря на Пловдив от тях 1 млрд.”, обяви професорът.“

В огледална дописка, включително със сгрешените точки и запетаи, същото четем и на сайта на Канал 3. Е, не е чудно, един господар имат, от една нянка сучат…

Уважаеми граждани на Пловдив. Не бързайте да се радвате. Целия милиард няма да остане в града ви. Той ще бъде разпределен по следния начин: за община Пловдив са предвидени 700 млн. евро, за община Съединение – 100 млн. евро, а за град Баня – 50 млн. евро. От къде го знам ли? Ами просто много чета.

През 2012 г. същото късметче изтегли и Перник. По различно време бяха ощастливени и  Кърджали и Кюстендил. Пернишкият „Градски вестник” писа: „Професор предлага милиард за Перник.“ „Независима икономическа програма може да донесе 60 млрд. евро на държавата от ноу-хау. Автор на програмата е проф. Божидар Попов, „магистър по право и икономист”.

Друга щеше да е съдбата на Перник днес с професорския милиард, не ли? А той можеше и да не е само един. Професорът ги няма за нищо милиардите, къде един, там и два, и три. Но явно перничани не подходиха сериозно. Защото след няколко месеца „Градски вестник” публикува втори текст: „Проф. Божидар Попов нетърпелив да донесе милиард на Перник”. „По негови изчисления икономическата му програма НООТУНС може да се продаде за 60 млрд. евро. Професорът твърди, че от прилагането й в страната ще се получи икономически ефект от над $73 млрд.”

„В случая, допълват колегите им от сайта ZaPernik.com, не става въпрос за ентусиазиран любител, а за професор икономист.”

Не, в никакъв случай не става дума за ентусиазиран любител. Става дума за професионалист, макар и в други дисциплини…

А може би да става дума за пациент на „Четвърти километър”?

Кой е проф. Божидар Попов? Няма да е преувеличено, ако се каже, че неговите подвизи съперничат на тези на барон Мюнхаузен, незабравимия герой на Рудолф Распе.

Реклама

„Професорът“ се оказа педофил с психични проблеми…

През 2011 г. Агенция „Фокус” публикува голям текст за „професора“, в който накратко се споменава и житието на родния гений: „Проф. Божидар Попов е роден на 7.02.1945 г. в Силистра. По майчина линия произхожда от рода на Иларион Макариополски и Стоян Михайловски, а по бащина е трето поколение юрист… Защитил е дисертация в АН на Украйна и във Всесъюзната академия по външна търговия в Москва на тема: „Усъвършенстване управлението на националното стопанство”. През 2008 г. издава 4 книги под общото заглавие „Програма НООТУНС – оцеляване и просперитет”, за които специалистите са дали добри оценки…”

И още много медии писаха за това българско икономическо чудо. Всъщност, май няма вестник и сайт, който да не е отворил страниците си за него. Спомням си, че гостува на Бареков в бТВ, даде пресконференция в БТА, негови интервюта бяха излъчени в Дарик Радио, Българско национално радио, Евроком, отпечатани във вестниците „Марица“, „Старозагорски новини“, „Посоки“ Плевен и т.н. „Професорът“ се срещна с учени, депутати, политици. Информира за постиженията си президентите Плевнелиев и Радев.

Особено интересни и вдъхващи доверие са материалите в Дарик Радио и БНР, които можете да видите накрая на текста.

Време е вече да разкрием кой е „професор“ Божидар Попов. Ето какво ми разказа Людмил Цанев, бивш зам.-директор по стопанската част на Софийския затвор.

– Г-н Цанев, откъде познавате проф. Божидар Попов?

– Познавам лицето Божидар Попов от Софийския затвор, където изтърпяваше наказание “лишаване от свобода” през 2004-2006 г. Същият никога не е бил професор.

– За какво е лежал в затвора?

– Попов бе осъден за педофилия и имаше няколко присъди. Беше лежал в затвора в София два или три пъти – рецидивист.

– А вярно ли е, че е бил и на „Четвърти километър”?

– През 2005 г. по време на поредния му престой в Софийския затвор Попов бе насочен за лечение в СБАЛ “Свети Наум”. Беше му поставена диагноза “кверулантна психопатия”. Болестното му състояние се изразяваше в непрекъснато писане на писма и сигнали до всевъзможни инстанции, в които внушаваше, че е икономически гений, който ще спаси България и света от кризата.

– Как е възможно според Вас да му се връзват журналисти от сериозни вестници?

– Не само журналисти. Личности от т. нар. политически и управленски елит на страната също се бяха подмамили от неговото красноречие. Няма да ги споменавам, за да не се  потвърди за пореден път  мисълта на Талейран, че народите ще потреперят от ужас, ако разберат кой ги управлява.

До началника на С.З., Молба от л.с. (лишен от свобода) проф. Божидар Попов, Софийски затвор, 12 група, 1 килия: „Уважаеми г-н Началник… Видно от документите, които ви изпратих, учени и специалисти са дали мнение, че при използването на моите проекти ще се получи икономически ефект над девет хиляди милиарда долара. При това положение всеки два дни мой престой в затвора и неизползване на проектите ми означава за страната ни загуба за над един милиард долара. Вече 62 дни съм в СЗ и загубите са над 31 000 000 000 $ и тези загуби ежедневно ще се увеличават с по над 500 млн. долара, докато съм тук и бездействам…”

Един самопроизвел се професор, педофил, лежал няколко пъти в Софийския затвор, въдворяван за лечение в СБАЛ “Свети Наум”, обикаля централните и регионални медии и разказва небивалици за своя програма, която щяла да донесе на страната ни икономически ефект от над $73 млрд., а в световен мащаб – над $9000 млрд. И необразованите ни журналисти мигат на парцали. Един се не запита откъде се пръкна този гений и защо научаваме за него едва след като се е пенсионирал. Къде се е крил досега?! На един журналист не му мина през тиквата, че 9000 милиарда икономически ефект могат да се пръкнат само в едно болна фантазия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.