Само в Narod.bg: Ревизоро измами Бойко Борисов за назначение в митниците

0 491

Като шеф Емил Димитров доведе агенцията до дъното – свали приходите до критичния минимум

Емил Димитров – Ревизоро е поредната пешка, разместена от Бойко Борисов в неговия кабинет №3. Перничанинът застана начело на Министерството на околната среда и водите, след като министър Нено Димов отиде в ареста заради водната криза в миньорския град.

Малцина обаче знаят, че Ревизоро, който вече се сдоби и с прякора Язовиро, има вземане-даване с настоящия премиер повече от 20 години. Емил Димитров оглавява Агенция „Митници” на 13 август 2001 г. Само две седмици по-късно Бойко Борисов пък става главен секретар на МВР – на 1 септември. Двамата се познават поради спецификата на работата и поддържат близки контакти.

Бойко и Ревизоро дотолкова се сближават, че започват да си искат и да си правят услуги. Така един ден главсекът на МВР звъни на митничар №1 с молбата да назначи неговия приятел Кр. Зар. за началник на митницата в Калотина.

Бойко Борисов и Ревизоро имат дълга история заедно

Реклама

„Бойче, няма проблем, да дойде”, откликнал Ревизоро. „Той е долу пред сградата, в момента се качва при теб”, отвърнал бъдещият премиер. „Считай го за сторено”, обещал шефът на агенцията.

Когато обаче приятелят на Б.Б се появил пред очите на началника, резултатът се променил коренно и не в негова полза – шефът на Агенция „Митници” уволнил Кр. Зар. дисциплинарно, вместо да го повиши до шеф на ГКПП „Калотина”.

Гафът Ревизоро замазал с оправданието, че станало недоразумение и че ще свърши обещаното. В крайна сметка обаче Кр. Зар. никога не сбъднал мечтата си да застане на върха на КГПП-то със Сърбия.

Източник на Debat.bg напомни, че управлението на Емил Димитров Симеонов в митниците е белязано от тотален крах. Пример – от акциз, ДДС и мито агенцията събира 360 милиона лева само от февруари до юли 2011-а. През август Ревизоро сяда в шефския стол и под управлението му митниците събират само 140 милиона за шестмесечие, което поставя държавата на прага на фалита.

Визитка: Емил Димитров Симеонов е роден през 1962 г. в Перник. Семеен е – с две деца. Висшето си образование завършва през 1992 г. в УНСС, специалност Икономика и управление на вътрешната търговия. Специализирал е „Финансово-счетоводна и правна дейност на фирмите“ и „Финанси, отчетност и контрол“ в Института за следдипломна квалификация към УНСС. Има специализации във Великобритания, Русия, Унгария и Италия във областта на публичните стандарти, антикорупционна дейност, икономическа престъпност и дейността на финансовата полиция.

Емил Димитров последно е работел в „Гражданско общество срещу корупцията“, се посочва в съобщението на финансовото министерство при неговото назначаване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.