Циганката, която обеси кучето си на дърво: От къде да взема 1000 лева, че да платя глобата?!

0 241

„Много съжалявам, прекалено съжалявам. Никога няма да повтарям грешката си”, роптаеше в съда циганката Анка Маринова от Раковски, прочула се с това, че обеси кучето си на двора миналото лято. Ромката се вайкаше, че е направила „страшна беля”, като е решила да ликвидира домашния си любимец, макар че знаела колко много внучетата й обичат да си играят с него. Съдебното дело бе разгледано преди дни, а заключението на съдиите бе, че жената трябва да плати глоба от 1000 лева.

Ромката разказала, че кученцето не е проявявало агресия и често било връзвано за дърво на двора край къщата. 52-годишната жена го хранела редовно с остатъците от манджите на многолюдната й фамилия. Един ден песът успял да се развърже. Освирепял и хукнал да души кокошките в двора. За по-малко от час успяло да умъртви осем пернати. Душало ги и пускало на двора. После се озъбило и на нея. Тогава Анка не издържала. Решила да го обеси на дървото.

Маринова отглеждала още три кучета, но те били кротки и не й създавали ядове. На тях нямало да посяга, защото не правели бели. Настояла пред „тогите” да получи минималната присъда за убийство на животно. Когато научила, че това е 1000 лева, отново започнала да се вайка. Нямало от къде намери парите. Сумата била непосилна за нея, нямало и роднини, които да й помогнат. Семейството едва връзвало двата края и за това служебните й защитници щели да молят за отмяна на присъдата.

Реклама


В същото време полицията в Пловдив продължава да работи по друг инцидент от лятото на 2019 г. Тогава коте бе простреляно с арбалет край детска градина. Открива го жена, която от години се грижи за уличните животинки. Тя изпада в шок от случилото си, но взема котарака и го води на ветеринар. Тогава специалистът пояснява, че стрелата е от арбалет и че в клиниката редовно му водят животинки, ранени от същото желязо.


„Такава жестокост не бях виждала. Коте, прободено със стрела в окото, да се клатушка по тротоара. Иначе най-често злобарите режат по едно ухо на котките. Това също е престъпление, което трябва да бъде наказвано. Подобна жестокост е характерна за сатанистите, за сектантите. Виждала съм писани с отрязани опашки. Случвало се е изроди да заливат с блажна боя котки и да гледат как се душат от миризмата, трият муцунки по земята. Други ги връзват за автомобилите си и подкарват с мръсна газ, докато клетата жертва не предаде Богу дух”, разказва пловдивчанката Петрана Дилкова. Органите на реда в Пловдив вече половин години слухтят за стрелеца с арбалета, но неуспешно.


Чувал с 14 котки пък бе намерен неотдавна край Боянската река в престижния столичен квартал. Нито едно от животните не било живо, а гледката разплакала туристите, случайно попаднали на находката във Витоша.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.