Ало, Фандъкова! Столичани газят в кал до шия! (СНИМКИ)

0 537

Проверка на Narod.bg: Стотици жители на кв. „Овча купел” вече десетилетие затъват в тинята на ул. „696”, общината дреме

Ало, Йорданка Фандъкова, къде дремеш? Стотици жители на кв. „Овча купел” вече десетилетие газят в кал до шия, за да се приберат по домовете си, но Столична община и районното кметство не правят нищо.

Така започва сигнал до Narod.bg за състоянието на улица „696” в кв. „Овча купел”. Не, това не е кално свлачище, нито коларски път в Родопите – това е софийска улица през 2020-а година.

Наш репортер реши да се разходи до квартала, за да провери с очите си каква е ситуацията. И да, ужасът е пълен – на ул. „696” има нови къщи и кооперации, където хората всеки ден паркират колите си и се опитват да „преплуват” тинята, за да се приберат по домовете си.

Реклама

Повече от десетилетие хората тук се борят с калта

Жителите признаха, че проблемът съществува от много време. Преди близо 10 години дори подали жалба в общината, откъдето обаче в официален отговор съобщили, че по-голямата част от т.н. „улица” била продължение на частен имот и общината нямала средства да го изкупи.

На този фон кметът на София Йорданка Фандъкова само преди дни – на 16 януари, побърза да се похвали в интервю, че повече от 80% от бюджета на столицата в размер на близо 2 милиарда лева ще отиде за екология, градски транспорт и…кварталите?!

Тове е резултатът от разходката ни по „улицата“

Колко пари са нужни, за вкарат улица „696” в XXI век, питат гневните жители на квартала, които са данъкоплатци, но не и ползватели на благата, с които се фука Фандъкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.