Тайният живот на Нено Димов! Вижте всичко за къщите, апартаменти, акциите и жените му!

0 3 917

Нено Димов, първият министър в демократичната история на България, който преспа в ареста преди да бъде обвинен в умишлено безстопанственост заради водната криза в Перник, е най-успешно прикриващия личния си живот вече бивш член на правителството, пише Галерия.

Възпитаник на софийската френска гимназия, магистър по математика в Софийския университет и докторант по физика никога не говори за семейството си. Не публикува нито една снимка с близките си и категорично отказа да отговаря на въпроси за най-важните хора в интимния си живот. Твърди че той е неговата крепост, в която не позволява никой да прекрачва.

55-годишният Нено Димов израснал в семейна къща близо до околовръстното шосе в квартал Овча купел. Става страстен франкофон, докато следва във Френската гимназия в столицата, където се сприятелява с едно от момичетата от своя випуск- Илияна Йотова, която днес е вицепрезидент. В онези години Йотова е сред най-популярните ефектни негови съученички, за чието внимание се борят куп момчета сред които и Нено Димов.


Голямата си любов обаче Димов среща по-късно и тя е жената, с която минава под венчило. Скоро се раждат двете им дъщери, едната от които е възпитаник на престижния италиански лицей в Горна баня, където учат повечето от децата на известните политици, спортисти и светски персони. Димов нито веднъж не се е появявал публично с дъщерите си, а казва единствено че цялото семейство кара ски.

Реклама

Бракът на Нено Димов преминава през много перипетии и той се развежда малко преди да стане министър на околната среда и водите през 2017 година. Причината е нова жена, която се появява в живота му. И нея Димов успява да запази далече от медийното любопитство. В майския ден на 2017 година, когато е обявен за министър, вали проливен дъжд и всички предричат, че кариерата му ще върви по вода.

По ирония на съдбата началото на тази година Той е задържан и обвинен заради безводието, до което се стига след източването на язовир Студена. Всички, които познават Нено Димов, го описват като един от най-интелигентните, ерудирани и възпитани министри от третия кабинет на Борисов. Не е бохем, но обича приятелски компании. Враговете му го обвиняват в политическо номадство, защото е преминал през няколко формации.

Десети ноември 1989 година го заварва студент. Ходи по митингите, но не се включва във формираните тогава организации. По-късно става заместник на екоминистърката Евдокия Манева в кабинета на Иван Костов, а в последствие е един от учредителите на демократи за силна България. Избран е за депутат в периода 2005- 2009 година и дава екстравагантната идея да има затвор за народни представители, които гласуват с чужди карти. По-късно той се разочарова от процесите в партията и напуска ДСБ през 2009 година. За кратко се включва в движение България на гражданите, а по-късно оглавява института за дясна политика. Напуска когато е избран за министър в третия кабинет на Борисов, издигнат от квотата на патриотите. Освен че активно участва в политиката, развива и бизнес за производство на метални конструкции.

През 2017 година Нено Димов описва имотното състояние в данъчна декларация, както по закон трябва да направят всички министри. Заявява, че притежава два апартамента от по 100 квадрата, както и къща от 200 квадрата в София. Първото жилище е придобито за 47700 лв през 1986 година, когато Димов е едва на 24 години. Второто е купено през 2016 година за 160 хиляди лв. Къщата е от 2004-та година и е на стойност 106 591 лв. Министърът декларира, че от 2015 година кара BMW купено за 38400 лв. Има на депозит 35000 лв в банки, 57000 паунда в чужбина, както и 33500 поименни акции във фирма „Искабул“ АД.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.