Само в Narod.bg: От Софийската опера с чутовен гаф на фона на водната криза в Перник!

0 262

Нелеп гаф на фона на водната криза в Перник сътвориха от пиар отдела на Софийската опера. За да хвалят импотентните творчески „постижения” на несменяемия си директор Пламен Карталов, подчинените му лакеи станаха за смях в мрежата, видя Narod.bg

В съобщение до медиите от операта изпратиха текст, в който пише, че деца от Перник са посетили най-новата постановка на Националния театър за опера и балет – „Клетниците”. В това няма нищо лошо, разбира се. Трябват приходи и зрители. И не по-малко важно-трябва да възпитаваме вкус към изкуството у подрастващите. Но заглавието на съобщението предизвика истински бум в социалните мрежи:

Хиляда ученици от Перник гледаха „Клетниците“  в Софийската опера”.  Нелепо, недомислено, не мислите ли? На фона на тази болезнена тема?

Реклама

Ще ви спестим коментарите по случая в социалните мрежи, защото те  са далеч от добрия тон.

Иначе в операта шушукат, че тя е всичко друго, но не и оперен театър. На сцената от октомври до декември 2019-а са изиграни над 50 представления за деца. Няколко балетни постановки и около 3-4 оперни заглавия.

Политиката на Карталов е насочена към печалба от продажба на билети. „Нали ревете за заплати, трябва да ги изкараме някак”, отсичал пред подчинените си академикът. В последните години сцената на операта превзеха постановки на мюзикъли, които Карталов режисира, и които според мнението на спецовете са далече от представата за стойностни и художествени постижения.

Кучетата си лаят, керванът си върви. Хората в Перник нямат вода да се изкъпят, вие ни занимавате с операта и Пламен Карталов”, би казал някой.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.