Весела Нейнски: Освалдо Риос не е най-голямата ми любов!Исках да осиновя детето на самоубила се майка, но не стана… и още шокиращи откровения от първо лице

0 3 244

Весела Нейнски е човек, който може да те остави с отворена уста, разказвайки ти за преживените от нея драми и любовни истории. Ударите, нанесени й от съдбата, са не един и два – загуба на майка, аборти, тежки здравословни проблеми, принудителни раздели с обичаната професия, а достойни за сюжет на сапунен сериал са и любовните й истории. Не е тайна, че сред мъжете, на които оперната певица е успявала да омае главата, е дори световноизвестният пуерторикански мачо Освалдо Риос.


Тази седмица дъщерята на Жан Виденовия министър на културата проф. Георги Костов участва в „Черешката на тортата” по Нова, а репортер на Уикенд видя в това добър повод да я покани на разговор. В интервюто Весела сподели какви са последните й житейски премеждия, а опроверга и някои от слуховете, разнасящи се по неин адрес в публичното пространство.  – Весела, пак сте в „Черешката на тортата”…
– Да, за втори път съм в предаването. Първият беше през 2016-а. Тогава се съгласих да се снимам след тежък за мен момент – току що бях загубила второто си дете и бях излязла от болница. По договор нямам право да споделям повече.


– Добър кулинар ли сте?
– Преди всичко съм ценител на кулинарията. Обичам хубавата и качествена храна. Не смятам, че готвенето е най-голямата ми сила, макар че правя няколко неща доста вкусно. Може да се каже, че съм кулинар над средното ниво.


– Два пъти сте участвала във „ВИП Брадър”. Съжалявате ли?
– Не, това са неща, които не се случват на всеки. Те по някакъв начин ти изграждат характера, учат те да се справяш с негативизма и коментарите. Определено е урок за егото, който е хубаво да бъде преживян. Съжалявам само, че не беше показано реално онова, което правехме вътре. В тези формати тенденциозно се бутат нещата към негативното, към скандалното. Пак бих участвала в риалити, ако ме поканят във формат като „Денсингс Старс”.


– Какви са настоящите ви ангажименти?
– В последните години не работя активно като оперна певица. Последният ми голям рецитал „Принцеса на джаза” беше през 2015-а. В момента съм фокусирана върху нови проекти, но още не искам да говоря за тях. В личен план претърпях доста тежки 4 години, в които се борех за здравето и живота си, да оцелея физически. Нямах възможност през това време да пея. Смятам, че вече съм по-добре и съм готова да се върна на сцената.


– Излезе информация, че работите в компания за недвижими имоти…
– Така е. Работих няколко месеца в компания за недвижими имоти, но не се чувствах на мястото си в тази сфера. За човек като мен – творческа натура, това не е достатъчно артистична дейност. Аз не мога да бъда вкарана в някакви рамки, а и моето възпитание не ми позволява да бъда толкова агресивна, колкото налага търгуването с имоти. Считам, че работата ми там беше грешка.


– С какви здравословни проблеми сте се борила 4 години?
– Претърпях няколко много сериозни травми, парализа на ръка, няколко операции, загуба на второ дете с потенциални възможни усложнения, които застрашаваха живота ми. Доста тежки неща..


– А финансово как се справяхте?
– Лош вкус е да се говори за това кой колко пари има. Ще избегна тази тема.


– Бихте ли работила пак в радиото, в телевизията или като актриса?
– Смятам, че за тези неща – радио, телевизия, артистична дейност, съм силна и подготвена. Все пак съм играла 4 години на сцената на Народния театър, а имам и няколко поддържащи роли във филми и сериали. Ако ми бъде отправена покана от някого, бих могла да се завърна. При мен има проблем с визията. Лицето ми не изглежда добре пред камера и това до голяма степен пречи за работа в сериали и филми. Но ако се подберат подходящи за моя имидж роли, защо не. Прави ме щастлива пеенето, контактът с живата публика. Гласът ми в момента е узрял и всичко, което съм натрупала като знания и опит през годините, мога да го покажа на хората. Намирам се в топ форма.


– Изнасяла сте концерти по света, имала сте възможност да се реализирате успешно зад граница. Съжалявате ли, че се върнахте в България?
– Много обичам страната си, гордея се че съм българка и навсякъде съм го казвала. И, да, разбира се, боли ме за доста неща, които се случват в нашата култура и образование. Върнах се в България в момента, в който бях започнала да постигам сериозни успехи в чужбина, а може би имах и потенциала за световна кариера. Дойдох си по много лична причина – ангажимент към майка ми. Тя беше тежко болна. Почина през 2005 г. Вече е късно да се върна и да започна отначало пробив в чужбина, но не съжалявам, че съм направила жертва за майка си. Тя ми е дала абсолютно всичко, тя макар и на 100 процента инвалид, макар и физически немощна, ме е подкрепяла безрезервно.


– Толкова ли тежко е било състоянието на майка ви?
– Тя не можа да ме види на живо на сцена, защото от 1994 г. беше на легло и до смъртта си не излизаше и не ставаше. Пеех в името на това майка ми да се радва – беше щастлива от моите успехи. Бях ангажирала професионални сестри, гледачки, кинезотерапертки и т.н., но когато състоянието й се влоши драстично, сметнах, че за нея е най-важно единственият й близък човек да бъде до нея. Тогава се отказах от всичко и се върнах в България. Слава Богу, през това време съм играла 4 години в Народния театър. Бях до елита на българското театрално изкуство. Имах възможност да работя с изключителен режисьор като Александър Морфов и с невероятни актьори, един от които Стефан Данаилов. Много страдам от загубата на Ламбо. Голям човек и артист!

Реклама


– Баща ви как е?
– Вече е доста възрастен, но продължава да композира. Написа няколко нови песни, включително и химн за София. Баща ми има високо кръвно, което се следи. Всеки ден се чуваме, а и се виждаме редовно. Ако се наложи да му помогна, съм на линия във всеки момент.


– Спазвате ли диета, спортувате ли, имате ли корекции по себе си?
– По лицето нямам никакви корекции. Имам малки силиконови импланти от 2001 г. Винаги съм спортувала активно, като дете съм била гимнастичка. Тенисът много ми помогна да се справя с парализата на дясната ми ръка. Левичарка съм, но никога няма да мога да играя като здрав човек. Вече не мога да свиря на пиано заради ръката. Имах много сериозно увреждане на нерва.


– Преди време успяхте да предскажете земетресение и заявихте, че Вселената ви дава информация. С подсказване от Вселената сте разбрала дори за изневяра на партньора си. Днес имате ли тази дарба?
– Да. Но не мога да контролирам кога да получавам информацията. Щом трябва да разбера нещо, то ми се внушава по някакъв начин. Винаги е било така при мен. Понякога виждайки човек със заболяване, знам диагнозата му.


– Има ли мъж до вас в момента?
– Не, нямам постоянен партньор. Много се забавлявам на „новините” в жълтите вестници и сайтове – пишат за мен, че съм стара мома, жалят ме колко съм самотна и отчаяна и колко съм се предала. Да, сама съм. Но това си е въпрос на мой избор. От много млада съм имала доста ухажори и съм сигурна, че ще е така, докато стана на 80 или докато съм жива. Атрактивността на една жена не се измерва само с нейната физическа красота. Този живот не е само за перфектните красавци. А това, че имаш партньор, изобщо не е гаранция, че няма да бъдеш самотен. Предпочитам да бъда сама и да се чувствам в хармония със себе си до момента, в който наистина ще намеря човека, който да ме вдъхновява да живея.


– От колко време няма до вас човек, който да ви вдъхновява да живеете?
– Може би от 3 години.


– В общественото пространство се тиражира, че сте имала връзка с певеца Васил Петров и едното бебе, което сте изгубила, било негово…
– Една година сме били партньори с Васил Петров, имахме сериозна връзка. И до момента сме приятели и сме с най-добри чувства един към друг. Бебето няма нищо общо с него. Това се случи след връзката ни.


– Латиномачото Освалдо Риос ли е голямата ви любов?
– Той е един наистина прекрасен мъж – достоен, красив и успял, но в никакъв случай не е най-голямата ми любов. Всички тези писания по жълтите медии, че, видите ли, съм самотна, защото чакам Освалдо пак да ми обърне внимание, са смехотворни. С него сме имали връзка няколко месеца.


– Според злите езици след любовно разочарование с Освалдо напълнявате, а косата ви започва да капе. Тогава дори сменяте името си на Нейнски…
– Това е много смехотворно. Тиражират се нечии фантазии, които нямат нищо общо с действителността. Нейнски е фамилията на майка ми и аз от почит към нея я ползвам за сценично име. Това няма нищо общо с Освалдо Риос. Напълнях след като през 2003 г. в Лондон бях оперирана – извадиха ми жлъчката. След това се промени цялата ми обмяна. След загубата на първото дете имах проблеми с щитовидната жлеза и се наложи дълги години да бъда на заместителни хормони, от които също напълнях.


– Замисляла ли сте се да осиновите дете?
– Имала съм веднъж такова желание за конкретно дете, чиято майка се самоуби. Нещата не се получиха по независещи от мен обстоятелства. На този етап дали бих осиновила, не мога да отговоря. За момента нямам такива цели.


– Преживявала ли сте предателства от близки хора?
– Да, от най-близките ми съм преживяла доста предателства. Поради което в момента общувам с много ограничен кръг от хора. Смятам, че така е по-добре.


– Чувствате ли се променена от преживяното през годините?
– Благодарна съм за доброто и за лошото, което ми се е случило, защото то ме е изградило като характер, като личност. Смятам, че след като човек стане известен, има мисия да използва популярността си в полза на обществото. Стремя се да върша добри неща в глобален план. Интересувам се изключително много от природата. Според мен е крайно време да се вземат мерки, та човечеството и българите да оцелеят. Това ме вълнува, а не дали някой е написал, че съм самотна, дебела или че ми пада косата… Личните проблеми на всеки от нас са маловажни в сравнение с глобалната картина.


– Каква беше за вас 2019 г.?
– Очаквах, че ще бъде добра, защото съм Глиган по китайския зодиак. Оказа се обаче доста тежка година, с много удари. Претърпях голяма загуба. Вуйчо ми, който до голяма степен е участвал с майка ми и дядо ми в моето израстване, ни напусна това лято. Винаги преди съм била с него и роднините ми по майчина линия на Бъдни вечер. Тази година за първи път посрещнах Рождество с баща ми. От друга страна, разбира се, се радвам, че мога да бъда с него. През 2019-а имах и финансови удари, но сега гледам напред, заредена с оптимизъм. Надявам се, че 2020-а ще е по-добра за мен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.