Банев не биел жена си Евгения само по Коледа! Олигарсите пиели умерено единствено на празниците

0 463

Тихо и кротко, в семейна обстановка – така прекарвал декемврийските празници олигархът Николай Банев преди да бъде арестуван за зулумите си. По Коледа той и третата му жена, фамозната Евгения, дори спирали да се карат и бият. През останало време от годината размяната на шамари между видните новобогаташи била ежедневие, научи Narod.bg.

„Като обърнеха някоя и друга чаша, а така беше всяка божа вечер, започваха разправиите – припомниха си пред „Уикенд” бивши служители на резиденцията на Баневи в Бояна. – Николай не само удряше Евгения, но и често я насиняваше. На другия ден вече поизтрезнели, бързо-бързо се сдобряваха – все едно нищо не е било, и се почваше с лигавщините, наричаха се взаимно

„мое сладко алкохоличе”

Само по Коледа и Нова година си отдъхвахме от тъпите им пиянски скандали.”
Причината за краткото декемврийско„примирие” била, че за празниците в палата на баровците се изсипвали Баневи-старши и Генчеви, родителите на Евгения. Други гости олигарсите не канили и не посрещали – всеизвестно е, че те нямат приятели. Пък и самият Николай не си падал особено по шумните рождественски и ЧНГ празненства. „Вероятно защото купоните през цялата година не свършваха за него”, подсмихват се източниците ни.
Да, за Коледа Банев предпочитал да е само с родата и да не мърда от къщи. Жена му пък – напротив, искала да се махнат от София, врънкала го да празнуват в чужбина. „Молеше съпруга си, мърмореше му да заминат, но той не й обръщаше внимание. Николай искаше да си стои тук през декември, да е с майка си. На него му беше най-добре, когато е с госпожа Мария” – допълват източниците ни.
Бащата на приватизатора – бай Данчо, който вече е покойник, бил безспорният авторитет, заради когото спирали побоищата в скандалното семейство. В негово присъствие Николай и Евгения внимавали да не прекаляват с шампанското, не се карали, ставали мили и любезни.  
Баневи-старши и Генчеви оставали в Бояна поне две седмици в края на декември и началото на януари. С тях винаги била и Свилена, сестрата на олигаршата. „Тя скучаеше, но беше принудена да е в Бояна – твърдят източниците ни. –

Гаджето й Стив, който работи в компанията


за хеликоптери „Юрокоп”, е женен най-малко от 30 години и има големи деца. По празници той беше със съпругата си във вила някъде из френската Ривиера.”
Баневи и Генчеви не си разменяли коледни подаръци. Дори трите деца на приватизатора не получавали кой знае какви изненади за Рождество. „За персонала пък хептен не се сещаха да направят някакъв жест. При Евгения няма такова понятие като щедрост – тя обича да харчи пари единствено и само за дрехи и обувки. Никога не се е занимавала с благотворителност”, коментират бившите служители на изпадналата в немилост фамилия.
Като видни комунисти, Баневи не следвали християнските коледни и ЧНГ ритуали. Отдавали се само на ядене и пиене на скъпо френско шампанско. Богатите софри не се вдигали и в първите дни след новогодишните празници. Чак след това Евгения и Николай заминавали на ски в чужбина. През лятото любимо място за отдих им било Монте Карло, а през зимата предпочитали Куршевел във Франция – най-гъзарския ски-курорт в представите на българските новобогаташи. Баневи отскачали понякога и до швейцарските Алпи – Кран Монтана, Гщаад, Сент Мориц, а после се хвалели кои световни звезди са видели.
Сега, в началото на 2020-а, вместо да се спускат по заснежените алпийски склонове, Николай, Евгения и Мария

Баневи ще се изправят пред спецсъда


За 8 януари е насрочено поредното заседание по делото, в което те са обвиняеми за тежки икономически престъпления и пране на пари.  
Докато мама Мария е на свобода заради напредналата си възраст, а Евгения успя да се изхлузи от решетките като тежко болна, Николай Банев трябваше да посрещне за втори път Коледа и Нова година в пандиза. Но и той не бе съвсем самотен – компания зад решетките му правеше верният му паж Камен Балбузанов-Куката, с когото си станаха близки в килиите на Софийския затвор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.