Седмица след погребението на Стефан Данаилов, синът му взе наследството си

0 9 088

Eдинственият законен наследник на голямата звезда на българското кино и театър Стефан Данаилов, роден от връзката му с актрисата Ирен Кривошиева, вече е уредил документалните формалности около наследството си, научи „Уикенд”.

Владимир e използвал престоя си в България заради погребението на Ламбо и седмица след опелото, 33-годишният му син е прехвърлил на свое име богатството, което получи като син на кинолегендата.

Данаилов-младши и съпругата му Виктория отседнали в дома на Ирен Кривошиева. Тези дни те отпътували обратно за Америка, където живеят. Владко обаче имал готовност да се върне отново у нас, ако се наложи да подписва нови документи. „Наследникът съм аз – Владимир Данаилов! И съм еднствен”, категоричен е синът на Ламбо.
Между него и доведения син на Данаилов Росен Цанков нямало никакви драми. „Не сме най-близките, но в никакъв случай не сме в лоши отношения. Росен ме посрещна много сърдечно”, откровен е студентът по медицина. След като завърши икономика, Владимир записал второ висше. Той учи за лекар в Америка, където живее от ранните си детски години. Миналата година той изтеглил колосалния кредит от половин милион лева. Парите му били необходими за обучението в университета Маршалв щата Вирджиния.


Тъй като не можел  да си позволи да плаща високите такси, Владимир се възползвал от държавен кредит, който възлизал на 80 000 долара годишно. С тях той покривал разходите по образованието си. Сумата получавал в началото на всяка семестриална година. За двете години следване, Данаилов-младши получил 160 000 долара или около 280 000 лв. За общо 4 години следване, след които имал право да започне практика, синът на Ламбо щял да се зароби със стотици хиляди долара дълг. Благодарение на наследството от татко си, Владимир щял да върне авансово получения до момента кредит.
Още преди години, когато на бял свят излезе дълго пазената тайна за родствената връзка между Ламбо и Владимир, актьорът се бе заканил да го лиши от наследство. Българският Ален Делон се притеснявал, че Владко ще прахоса състоянието, което ще получи. Основание за това му давали религиозните увлечения на сина му, който дълги години се изживяваше като истински самарянин и твърдеше, че материалният свят изобщо не го интересува. Днес Владимир бил доста по-улегнал, отколкото преди 7 години, когато участва заедно с майка си в сеирджийското риалити „ВИП брадър”. Влизането им в Къщата на Големия брат създаде доста главоболия на Данаилов, а Ирен и Владимир откровено признаха, че Ламбо им е забранил да участват.

Реклама


„Казах му, че ще направя това, което ми подсказва сърцето. И той пак каза: „Не!” Аз му отговорих, че не следвам неговите, а своите принципи. Аз следвам това, което е вътре в мен. Казах му, че истината няма да е скрита още дълго време”, сподели Владимир. Именно в Къщата на „ВИП брадър” лъсна истината за извънбрачния син на Ламбо, която бе публична тайна цели 24 години. Разкритията дълбоко нараниха Бате Серго и го поболяха. Най-тежко прие разкритията съпругата му Мария, която малко по-късно се поболя и си отиде без време.


„Бях лудичък тогава. Много неща научих вече и се смирих. Може би не бях прав за някои неща. Смятам, че бях използван от тв продуценти, които на гърба на баща ми, мен и майка си направиха колосалните рейтинги и пари. Това не бяхме го предвидили с мама. Ние просто искахме да заявим, че имаме право на съществуване, че не сме някакви фантоми и грижливо съхранени скелети в гардероб”, категоричен е Владимир.


Както е известно, Стефан Данаилов издъхна от рак на белите дробове на 27 ноември във ВМА, броени дни преди да навърши 77 години. Макар и извънбрачен син, признат от него няколко години след раждането си, Владимир има законното право на цялото му богатство – спестяванията на татко си, както и дял от семейния апартамент на Ламбо и покойната му съпруга Мария в столичния квартал „Лозенец”, два автомобила, къщи в смолянското село Устово и в полупланинското пловдивско село Марково.
Владимир планирал след време да се върне да живее в България със съпругата си Виктория, а тя нямала нищо против, тъй като страната ни много й харесвала. „Не бих искал децата ми да станат луди американчета”, категоричен е той и признава, че планира догодина да стане татко. Единствено го е яд, че баща му не успя да види приживе внуче, за което толкова много мечтаел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.