Кошмар по Коледа: Кюфте с тел едва не уби пловдивчанин!

0 333

Кошмарна случка под тепетата – тел в изпечено кюфте от топлата витрина на известна търговска верига едва не уби пловдивчанин. Агенцията по храните започна проверка по скандалния случай.

Иван Томов купува прясно изпечени кюфтета за обяд. Вместо месо обаче, в устата на възрастния мъж се оказва парче остра тел. Обядът му завършва в спешен лекарски кабинет.

Реклама

„Така ми каза докторът, лекарят, при който отидох, уши-нос-гърло… поклати глава и извика: „Представяш ли си какво щеше да стане, ако беше влязло малко навътре?!“, коментира потърпевшият.

Иван Томов предаде кюфтето с телта и с касовата бележка в Агенцията за безопасност на храните. Инспекторите се ангажираха с проверка: „При всички случаи ще бъде наложена санкция, съгласно административно наказателните разпоредби по закона за храните. Тук има риск за здравето на потребителя“, заяви пред Би Ти Ви д-р Снежана Пантелеева, от Областна агенция по храните в Пловдив.

Управителят на търговския обект не пожела да коментира находката, но обясни, че кюфтетата от топлата витрина пристигат приготвени и на място само се пекат. Потърпевшият ще бъде компенсиран с… бутилка вино.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.