Продуцентът легенда Джуди Халваджиян: Стискам палци на Слави Трифонов, с когото се съдехме

0 765

Изненадващ актьорски дебют имаше тази есен в „Пътят на честта”. В ролята на богатия предприемач Петко влезе един от най-мастите ни тв продуценти – Джуди Халваджиян. Историята на героя му приключи бързо, но и за краткото време, в което се подвизаваше в сериала, шефът на „Господари на ефира” успя да убеди зрителите, че е надарен с изключителна артистичност.
Репортер на „Уикенд” се срещна с брата на Маги Халваджиян и го разпита подробно за гостуването му в хитовата теленовела. Зададе му обаче и други въпроси, свързани най-вече с бизнеса му и медийния ни пейзаж.  – Джуди, тази есен станахте актьор в „Пътят на честта”. Как ви убедиха?
– При мен дойде изпълнителният продуцент на сериала и ми каза дословно: „Джуди, имаме една роля, която решихме, че е точно и единствено за теб”. След такова ухажване, нямаше как да откажа, въпреки че не съм актьор. Петко, когото трябваше да изиграя, е бизнесмен, който се забърква с Киро Християнина, а поводът е покупка на диамант. Фактът, че ролята, съответно ангажиментът ми, е малка, също допринесе за решението ми да приема това предизвикателство. Всички видяхме, че в рамките на 2 епизода историята на моя герой приключи.


– Много дубли ли се наложи да направите? Лесно ли влязохте в ролята?
– За моя изненада, въпреки че ми беше за първи път, не усетих никакви проблеми или притеснения на снимачната площадка. Сигурно защото бях заобиколен от професионалисти. Не за първи път ме снимат – все пак с екипа ми правим телевизия. Появявал съм пред камера, но не и в роля. Сега, въпреки че беше за кратко, си беше предизвикателство и опит. Вече съм готов за главна роля (смее се)

.
– А можете ли да пеете? Бихте ли участвал в някой от форматите на брат ви Магърдич – в „Като две капки вода” или „Маскираният певец”?
– Да пея със сигурност не мога. Колкото до участието ми в други формати, знаете че съм се включвал в „Като две капки вода“ като жури.


– Какви други скрити таланти има Джуди Халваджиян?
– Скритите таланти затова са скрити, за да може след време евентуално пак да ви изненадам.


– Доволен ли сте от интереса към „Господари на уеба” – онлайн версията на легендарното ви предаване „Господари на ефира”?
– „Господари на уеба“ е логичното продължение на „Господари на ефира“, но в дигитална среда. Предизвикателството пред нас е да успеем да запазим философията и принципите на „Господарите“ в този нов формат. Това е бъдещето и ние работим усилено да се адаптираме към него. Освен всички познати вече като стил и формат наши материали/видеа подготвяме и различно съдържание. Потребителите в интернет са различни от телевизионния зрител. Конкуренцията тук е в пъти по-голяма, защото ако в първият вариант се състезаваш с другата голяма телевизия, то в интернет конкурент ти е целият свят.


– Разделихте ли се окончателно с някои от работещите в „Господари на ефира”?
– Това беше неизбежно по няколко причини. Екипът на „Господари на ефира“ беше над 70 човека. В момента сайтът gospodari.com се прави от двайсетина души. Тези раздели бяха много трудни за нас. Както вече казах, налага ни се да се адаптираме, затова и търсим подходящите хора, в случая – млади, мислещи и „в час“ с тенденциите и необходимите знания в интернет пространството.


– Опитват ли се и сега, когато сте в интернет, да ви налагат натиск?
– В тв ефира не успяха да ни наложат цензура, въпреки неистовите опити, та камо ли тук, където свободата е много по-голяма. Идеята и каузата на „Господарите“ може да просъществува само в свободна среда. Това е нещо, което винаги съм казвал.

Реклама


– На 31 декември се навършва една година без „Господари на ефира”…
– Тъжна годишнина. Липсата ни безспорно се усеща. За това трябва да благодарим на някои родни политици с власт, които направиха всичко по силите си на този етап „Господари на ефира“ да не е на екран. Така те лишават хората от може би най-силната в последните години трибуна за решаване на проблеми.


– Все още ли смятате, че „Господари на ефира” има поне още 17 г. живот, или вече не сте толкова сигурен, виждайки случващото се в телевизиите?
– Убеден съм, че „Господари на ефира“ има още дълъг живот. Ако се появи възможност да се завърнем в телевизия, вероятно няма да се поколебаем.


– Очаквате ли новият собственик на Би Ти Ви да ви покани на преговори за връщането на „Господари на ефира”?
– Разбира се, че е възможно, ако новият собственик успее да защити независимостта на медията от политически натиск. Вярвам, че за телевизията няма да има по-добра сделка от тази да направи „Господари на ефира” част от новата си програма.


– Говори се, че Слави Трифонов, с когото си водехте съдебни дела, иска шоуто „Господари на ефира” в неговия канал „7/8 ТВ”.  Ако ви привлече, ще е гениален ход от негова страна…
– Това важи за всички телевизии. Да, има интерес от страна на „7/8 ТВ”, както и от някои други по-малки канали. Истината е, че голям проект, какъвто е нашето предаване е нещо, което малка медия едва ли може да си позволи финансово. Ние пък не желаем да правим компромиси с вече наложените от самите нас стандарти. Въпреки това стискам палци на новата телевизия на Слави. Пожелавам му да се пребори с всички трудности. Захванал се е с наистина нелека задача, изискваща сериозен ресурс. Но ако се получи, ще е добре за всички ни, за целия телевизионен пазар.


– Гледахте ли тази есен „България търси талант” по Би Ти Ви? Преди години брат ви Маги правеше шоуто. Как го намирате сега?
– Професионално изкривяване ми е да гледам всичко, за да съм наясно какво се случва на нашия пазар. Смятам, че този сезон на „България търси талант” е по-разнообразен откъм участници – българи и чужденци, както и откъм атрактивни номера. Но като зрител имам едно усещане… Липсва ми душа и сърце в предаването като цяло. Това е проблем на хората, които са отговорни за реализацията на шоуто, но те се справят според възможностите си.


– Работите ли върху нещо ново с брат ви?
– Работим върху това, което знаете и гледате в момента и което позволява малкият ни пазар. Идеи, проекти и желание не ни липсват, но за съжаление сме ограничени да ги реализираме.


– Най-голямата трудност, пред която сте бил изправян през годините?
– Два са били най-трудните моменти. Първият – когато бяхме принудени да се разделим с предишния мениджмънт на Би Ти Ви през 2012 г., а вторият, за който вече говорих – когато беше направено всичко възможно нашето предаване да не продължи живота си в телевизионния ефир.


– За какво сте оптимист? А песимист?
– Оптимист съм, че в България все още има добри хора. Песимист съм, защото народът ни проявява невероятна и необяснима търпимост към абсурдите, които се случват в нашата държава, а политиците се възползват от това по един безскрупулен начин. Време е всички да осъзнаем е, че политиците са служители на гражданите, а не обратното.


– Къде и с кого ще прекарате предстоящите Коледа и Нова година?
– С близки и роднини, разбира се. Който ме познава, знае, че вдъхновението кога и къде да прекарам празниците ми идва в последния момент и тогава решавам. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.