Измама! Майката на убиеца Йоан Матев гепи 3 бона с фалшива ваканция на о. Бали

0 5 841

Сребра Гаджева и бащата на Валери Божинов – Емил, излъгаха столичани с екзотична почивка

Майката на убиеца от Борисовата градина Йоан Матев заедно с бащата на Валери Божинов гепиха 3000 лева от семейство за мнима екскурзия до о. Бали.

Бившият кадър на БНТ и Нова телевизия – 50-годишната Сребрина Гаджева, която по паспорт е Сребра, и 55-годишният Емил Божинов са прибрали три бона от строителния предприемач Тодор П. с обещанието да го пратят заедно със съпругата му Мирослава на топлия остров в началото на 2020-а.

Емил Божинов (вляво) и синът му – Валери

Ваканцията обаче така и не се осъществила, защото Сребра и Емил прибирали парите, без да направят нищо за своите клиенти.

„Сребра от години се познава с измамения бизнесмен, затова той й се доверил, че ще му организира пътешествието до остров Бали. Сребра Иванова Гаджева-Матева е тв журналистка, позната от екрана на БНТ и Нова телевизия, освен това от дълги години върти свой бизнес и много хора я познават”, пише „Уикенд“.

Преди два месеца Тодор П. решил да зарадва любимата си с екзотична почивка на топло посред януарския студ и се свързал с майката на Йоан Матев, който на 2 юни 2015 г. закла 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Сребра отривисто обещала, че ще уреди желаното пътуване, но понеже имала много ангажименти, ще остави нещата в ръцете на своя приятел и личен шофьор Емил Божинов.

Бившата тв журналистка управлява „Имидж Медиа Плюс” ЕООД, в чийто предмет на дейност влизат именно хотелиерски, туристически, рекламни, информационни, програмни и импресарски услуги.

Платежното от „Изипей”, което показва, че 3000 лева са преведени на 14 ноември, а получател е Емил Божинов

Реклама

Речено-сторено – на 14 ноември 2019-а строителният предприемач превежда 3000 лева по ЕГН-то на Емил Георгиев Божинов в „Изипей”. Таткото на Божинката има простата задача да изтегли сумата и да я занесе в туристическата агенция, според уговорката с „бизнесдамата”. Оттогава обаче комуникацията между дуета Сребра-Емил и евентуалните екскурзианти влиза в девета глуха.

„Майката на убиеца Йоан спряла да си вдига телефона и дори блокирала изнервената от измамата Мирослава. Тодор пък заливала с обещания, че ще върне парите, но дотук – ядец. Последната лъжа била за понеделник, 16 декември, когато в 18,30 ч. щяла да възстанови цялата сума. И това обещание се оказало партенка”, обясни запознатият с драмата.

Фрапираща наглост демонстрирал и повехналият плейбой Емил Божинов, който в телефонен разговор с измамената столичанка, която отново настояла да получи преведените по „Изипей” пари, най-нахално обяснил, че не знаел за какво става дума и дори с кого разговаря?!

До момента Тодор и Мирослава не е подала сигнал за измамата в МВР и прокуратурата с надеждата да си върнат заграбеното без намесата на институциите.

„Ситуацията е много обидна, въпросът не е само в парите. Семейството се надяваше, че у двамата мошеници все пак е останала капка достойнство и ще се покаят за стореното.

Понеже това очевидно няма да се случи, Тодор и Мирослава са категорични, че ще разкрият схемата на Сребра Гаджева и Емил Божинов пред компетентните органи, които да проведат разследване и да установят още колко наивница са били преметнати от криминално-любовния тандем”, обясни информаторът.

Майката на килъра Йоан, който може да получи присъда между 5 и 12 години, тъй като по време на убийството на Георги Игнатов бил непълнолетен, е дългогодишен телевизионен журналист, кадър на БНТ.

Сръчната дама е работила в студентската програма „Ку-ку” заедно със Слави Трифонов в началото на 90-те, след това трупа стаж в Плюс-минус”. По-късно води бизнес новини в Нова телевизия.

Като журналистка се запознала с Ивелин Матев и скоро се родили синовете им Йоан и Марсел. През 2006 г. напуснала медиите, за да основе пиар агенцията „Имидж медиа плюс”. Още следващата година се заела с информационна кампания на Министерството на земеделието и прибрала 77 хил. лв. за услугата. Сребра и Ивелин Матеви живеят в баровска къща в софийското с. Кокаляне.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.