Омертата падна: Марешки е роднина с Путин!

1 2 898

Светлана Александровна, съпругата на аптекарския бос, е братовчедка на руския президент Владимир Путин, тя е „виновна” за възхода на варненеца, научи Narod.bg

Омертата за необикновения бизнес- и политически възход на варненеца Веселин Марешки най-сетне падна! Аптекарският бос с интереси в петрола е роднина с руския президент Владимир Владимирович Путин и това не е шега.

Пред тесен кръг депутати лидерът на партия ВОЛЯ признал, че „жената има нещо там с Путин”, но това не било важно. Оказа се, че Светлана Александровна е истинската причина невзрачното нашенче да притежана над 400 аптеки и с лекота да се бърка в нефтените далавери на хегемони като „Лукойл”.

Русокосата рускиня, която на 16 ноември почерпи за своя 53-и рожден ден, е мозъкът зад империята на варненския предприемач. Връзката на Светлана с фамилията на президента на Руската федерация минава през роднинство от втора и трета степен, категорични са източниците ни.

Това обаче е повече от достатъчна близост, за да осигури на Светлана нужните контакти за проспериращ бизнес, макар и не в границите на федерацията, категорични са информаторите ни. Проверка в Търговския регистър показа, че доскоро Светлана Александровна, по паспорт Марешка, е участвала в управата на 106 фирми с най-различен предмет на дейност.

Реклама

В момента обаче братовчедката на Владимир Путин е ограничила размаха си до „само” 12 дружества. Двамата с Веселин се запознават в средата на 80-те години, когато варненецът следва висше инженерно образование в Москва. Познанството им прераства във връзка, която стига до логичния житейски финал – сватба и семейство. Обвързването със Светлана, очаквано, отваря хоризонта за основния бизнес на Веселин Марешки – фармацевтиката, с която се залавя в началото на 90-те години благодарение на руските контакти на своята благоверна. В този период – 1991 г., се ражда и първото дете в семейството – синът Веселин Веселинов Марешки. По-късно, през 1996 г., на бял свят идва и вторият наследник – дъщерята Александрина, която очевадно носи името на своите руски предци. Бизнесменът-политик сам признава, че със Светлана вече са заедно само заради работата и децата.

И двамата са напълно свободни за други връзки и не хабят сили в излишна ревност. Марешки откровеничи, че изневерява на жена си, но е категоричен, че тя също има право да бъде с когото поиска.  „Двамата сме заедно, защото тя държи половината акции във всичките ми фирми”, вдига рамене предприемачът. Дали обаче е само половината, е спорно. Разходката ни из Търговския регистър показа, че сред дружествата, под които като собственик стои името на Светлана Александровна, фигурира и прословутата „ВМ Петролиум”, взела инициалите на Веселин Марешки. ООД-то притежава претендиращата за най-голяма бензиностанция в Европа, която продава тонове дизел и бензин на ден в столичния кв. „Люлин” 4. 

В морската столица са наясно, че зад фамилията стои руско лоби, но до момента никой не е и предполагал, че контактите стигат до самия господар на Кремъл. Източниците ни от партийните среди смятат роднинството на Светлана с Владимир Путин за карт бланш за възхода на семейния тандем. Покрай разследването изскочи още една „московска” линия в бизнеса на варненеца. На 11 септември 2012 г. фирмата „Трейднет България” ЕООД е продадена от едноличния си собственик – майката на бизнесмена – Веска Спасова Марешка, на руската гражданка Нина Василевна Катченко, родена на 23 юли 1949 г. в град Дубовка, Волгоградска област.  Сделката е станала с помощта на посредник – българин. И веднага започват изненадите – в отчета за следващата 2013 г. дружеството с предмет на дейност внос, износ, търговия, посредничество, хотелиерство и т.н., реализира приход от близо 400 милиона лева – точно 397 879 000 лв., но отчетената печалба под 1% от прихода.

Запознати с другия живот на Веселин Марешки са категорични за едно – разнопосочните му бизнес интереси и все по-успешни сделки в петролния бранш доказват, че когато зад гърба ти е товариш Путин, морето наистина е до колене.

1 Коментар
  1. Коко казва

    В този сайт всички журналисти са за психичното

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.