Ангел Джамбазки натопен от своите за пиянството

0 225

Близки до евродепутата Ангел Джамбазки са „продуценти” на неговата пиянска изцепка пред КАТ. Това твърдят запознати и посочват убедителни аргументи. Само в тясното обкръжение на политика знаели, че в навечерието на студентския празник той ще е на купон в Боровец, в хотел „Ястребец”. Били наясно също, че се е случвало и друг път да кара след като е ударил някоя чашка, например на прием. Този път обаче КАТ го спипа, че управлява автомобил с алкохол в кръвта. Историята беше опазена в пълна тайна 5 дни, а след това ефектно гръмна в медиите, пише Уикенд.Излязоха и любопитни подробности. Оказа се, че дрегерът на място е отчел 1,5 промила алкохол. Джамбазки признал, че е пил, но настоял за кръвна проба. Тя била направена във Военно-медицинската академия. Резултатите от нея обаче излезли в негова полза – Джамбазки бил употребил алкохол под 1,2 промила. В този случай подлежи само на административна глоба. С други думи – ще плати някой и друг лев, но запазва мястото си в европарламента. Ако онези 1,5 промила се бяха потвърдили, щеше да има

големи разправии – съд и чао, Брюксел!

Депутатът от „Атака” Десислав Чуколов попита защо е прикривано това престъпление и поиска да се каже кога е взета кръвна проба на Джамбазки. Други народни представители също  коментираха в парламента, че кръвната проба е дадена във ВМА, като клиниката е на подчинение на военния министър Красимир Каракачанов, съпартиец на Джамбазки във ВМРО.
„Уикенд” се допита до юристи, познавачи на материята. Те обясниха, че кръвната проба следва да се даде в най-близкия център на „Спешна помощ”. В случая това е Самоков, а не ВМА в столицата. На самия талон за медицински изследвания, който се дава от КАТ срещу подпис, следва да е записан медицинския филиал в планинския град, а не столичната клиника. Така изисква Наредбата, приета на 19 юли 2017 г., в която детайлно е описан редът за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества.
„Нямам нито един случай в дългата си практика на адвокат, при който клиентът ми да е получил право да даде пробата на километри от населеното място, край което е хванат – коментира консултантът ни. – Джамбазки е единственият шофьор в страната, който е давал кръв не само в друго населено място, но и извън срокът, установен в тази Наредба.”

Срокът е фиксиран до 45 минути,

когато нарушителят е спрян в населено място с лаборатория и 120 минути в останалите случаи. Как се е вместил  Джамбазки в тези минути, чудят се източниците ни.
Съмненията, че в историята има нещо много гнило, се подсилиха допълнително от факта, че тя е крита цели 5 дни. При това се млъкна по друг любопитен въпрос. Защо няма данни от анализа за наличие на наркотици в кръвта му. За такова изследване нищо не се чу, а по закон двете – за алкохол и наркотици, вървят заедно. Не твърдим, че Джамбазки е употребил дрога, както са убедени някои, но дали изобщо му е взета проба?
Какво би станало, ако Ангел Джамбазки загуби не само шофьорската си книжка, но и мястото си в парламента в Брюксел? Мястото му би следвало да заеме вторият след него в листата – Юлиян Ангелов. Сега русенският кадър на ВМРО е депутат в нашето Народно събрание. При това Джамбазки и Юлиян Ангелов са много близки приятели и съмишленици от години. От друга страна, пък това не значи, че мястото в Брюксел не е привлекателно – освен много висока заплата, то предполага и контакти с елита на Европа. А също и имунитет, който е с по-голяма сила от този на нашите депутати, а покрай ВМРО

нашумя скандалът с паспортите

и ареста на прословутия Бате Харо.  
Къде на шега, къде на истина приятели на Юлиян Ангелов започнали да го подканят да стяга куфарите за Европа, разказват близки до войводите. Те допълват, че тези, които познават добре Юлиян Ангелов и знаят колко много е дал на организацията,  били бесни, че той не успя да стане евродепутат. С преференции го избута Андрей Слабаков. При това мнозина във ВМРО негодували, че Слабаков влязъл в листата само защото е братовчед на съпругата на Красимир Каракачанов – съдия Росица Слабакова. До тези избори той нито бил свързван с партията, да не говорим пък с голямата политика. В същото време Юлиян Ангелов има сериозна биография зад гърба си и е дал много на ВМРО. Той е шеф на фондацията, която управлява имотите на войводите, докато Слабаков е господин Никой за организацията. Злите езици казват, че за преференциите на актьора рамо дал вездесъщия изборджия Цветан Цветанов.
Близки до Юлиан Ангелов обясняват, че и той самият бил много разочарован, че няма да замине за Брюксел. Въпреки това мъжки си замълчал, макар че не се знае дали пък в един момент няма наистина да отпътува за европарламента.


Куп скандали с патриота –
носи пистолет на летището,
обижда с расистки думи

Тези дни на Ангел Джамбазки влиза от скандал в скандал. Шефът на Европейския парламент Давид Сасоли обяви, че започва проверка на негово писание във фейсбук. На 12 декември  Джамбазки публикувал текста  „Задкулисният фарс „Мобилен пакет”, в който описва как е обсъждана въпросната тема в транспортната комисия в Европарламента.

Реклама


В текста той нарича колегите си Карима Дели – „французойката от алжирски произход” и Исмаил Ертуг – „германеца от турски произход”. Това разгневи евродепутати от различни партии, според които думите на Джамбазки са расистки. „Всички евродепутати са с различен произход и Европарламентът е на всички европейци” – подчертаха шефове на различни групи.


През ноември миналата година Джамбазки беше засечен на столичното летище с пистолет, разбира се законен, носил го за самоотбрана. Той разясни, че ден по-рано ходил в район, където можело да има провокации и затова носел оръжието, но забравил да го върне в касата си. Партийният му шеф Каракачанов окачестви казуса като банален. Няколко дни по-късно, на връщане в София, войводата си прибрал пистолета.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.