Семейство съди училището, в което убиха сина им

0 409

Родителите на убитото преди три години от свой съученик момче ще съдят училищетов, в което се е разиграла драмата, научи Narod.bg

14-годишният Радослав издъхна, след като бе пребит от негов съученик. В последствие насилникът беше осъден, но условно.

Родителите на Радослав продължават да се борят за справедливост. Във вторник е първото заседание в Окръжния съд в Плевен.

Реклама

„И учителката, и директорката имат вина. Преподавателката излъга, че Радо е пил енергийна напитка и е получил епилепсия. И двете все още работят, но в други училища. На видеозаписите се вижда, че синът ни е починал по време на час, а не в междучасие. В кабинета е имало и други деца, които може би ще бъдат извикани в съда. Подали сме иск за обезщетение на стойност 240 000 лв.“, разказа в предаването „Здравей, България“ по NOVA Бисер Димитров, баща на починалото момче.

„Често виждаме момчето, което преби до смърт сина ни. Гледа ни толкова нагло. Едва се сдържаме“, каза Елка Драгомирова, майка на убитото дете.

През май 2017 г. осмокласник почина след сбиване по време на час по биология. 14-годишният Радослав Димитров издъхнал след удар от братовчед си Тонимир.

Инцидентът стана в Славяново, Плевенско. 14-годишният побойник получи обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Близките на детето заявиха, че синът им имал заболявания, но не и епилепсия, както твърдят от училището.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.