Насилие и агресия в новия клип на Тhe KHANS

0 460

Песента Freedom скандализира със зверства, описващи турското робство

Вместо да заложат на повдигане на българския дух по време на турското робство, творците са заложили на кръв, агресия и отмъщение в гръб, коментират зрители в социалните мрежи.

Двамата български творци с Асен Блатечки

Двамата български творци Петър Алексиев – композитор, и Атанас Борисов – аудио инженер, само преди дни представиха дебютното си видео към песента Freedom. Вместо да обере овациите обаче заради изключителното звездно присъствие, то скандализира зрителите с кървища и отмъщения в гръб. Масовото недоволство, относно проекта на момчетата, расте и залива мрежата с гневни коментари:

Реклама

„Тук няма повдигане на българския дух, а повдигане на агресията. Хвърчат глави, плиска се кръв… Чакаме продължение как децата на агата отмъщават за баща си…“, „Подкрепям заради изкуството. За съжаление, агресията не ми допадна в този вид.“, „Съжалявам, аз подкрепям всичко българско, но този клип не е градивен, той показва отмъщение с насилие!“.

Относно представянето си двамата таланти разказват, че вече повече от 2 години работят над този проект. Клипът към песента Freedom разказва историята на едно малко момче, което става свидетел на убийството на родителите си от ръката на лошия турчин, в чиято роля се е въплътил Асен Блатечки. Главните роли са изпълнени от: Асен Блатечки, Алек Алексиев, Йоанна Темелкова, Димитър Банчев, Ивайло Стоянов, Атанас Борисов и Петър Алексиев. Режисьор е Радостин Събев-Шошо.

В песента Freedom звучи цигулката на Стоимен Пеев, виолата на Кирил Христов и виолончелото на Димитър Тенчев от Софийски Солисти, разказват Петър Алексиев и Атанас Борисов. Вокали са: Любомира Павлова от Мистерия на Българските гласове и Трио Булгарина, Теодор Койчинов, Яна Гълъбова – поп-опера, и Петър Алексиев.

Петър Алексиев и Атанас Борисов споделят, че целта им е да повдигнат силата на българския дух. Дали са успели да я постигнат, оставяме на вас да прецените!

Вижте ВИДЕОТО!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.