Банковият обир на Мартин Петров погуби баща му! Таткото на футболната звезда Петьо Петров отключи онкологично заболяване

0 2 785


Банковата кражба на близо 4 милиона лева от сметките на Мартин Петров в „Уникредит Булбанк” и последвалите унизителни разпити и намеци от адвокатите на финансовата институция в съдебна зала, че семейството на спортиста е замесено в аферата, вкараха в гроба таткото на футболната ни легенда Петьо Петров. В началото на седмицата 66-годишния мъж издъхна, след като не можа да се пребори с рака.

Близки до почерненото семейство на Мартин Петров коментираха пред „Уикенд”, че неговият баща е косвена жертва на наглата банкова кражба, реализирана от високопоставената служителка на „Уникредит Булбанк” Ирина Аткова. През лятото на 2017 г. славния нападател на националния отбор установи, че без негово знание назначената му като лична банкерка Ирина Аткова в продължение на 10 години е отклонила

3,8 милиона лева от сметките му,

като шашмата е продължила даже когато финансистката е била отстранена от банката. След публично избухналия скандал прокуратурата стартира разследване, но до този момент то е замразено, защото основната обвиняема Ирина Аткова до ден днешен не може да бъде открита от държавното обвинение. Разследващите подозират, че банкерката е офейкала зад граница заедно със своя съпруг, а малцина са оптимисти, че тя някога ще бъде заловена и изправена пред съда. Впоследствие стана ясно, че освен на авоарите на футболиста, хитрушата е посягала и на спестяванията на редица други клиенти, но в значително по-малки размери. Сред обраните се оказа естрадната икона Богдана Карадочева, а колежката й Нора Нова призна пред „Уикенд”, че също е била оплетена в мрежите на измамницата-банкерка, но се усетила навреме и спасила парите си.
„Кражбата на милионите от сметките на Мартин Петров поболяха татко му. Той разви бързо онкологично заболяване от стрес и унижение. Малцина знаят, но скъпоплатените адвокати на „Уникредит” опитаха в съда да набедят собствения му баща Петьо и майка му Марийка като хората, участвали в източването на парите му”, споделя близък до Мартин Петров. Бившият директор на банката Левон Хампарцумян пък цинично заяви в тв интервю, че футболиста сам си е виновен, намеквайки за твърде лични отношения между Петров и служителката-измамница.
Само преди няколко месеца – през юли 2019 г., гражданското дело, което доскорошния нападател на националния отбор заведе срещу банката, бе прекратено от съдията от Софийски градски съд Стефан Кюркчиев. Мотивът, с който магистратът прекрати съдебния процес бе, че липсва голяма част от документацията по банковите операции. Книжата от почти всички 450 банкови операции, с които служителката на трезора Ирина Аткова е източила милионите от сметките на Мартин Петров, се оказаха

или в прокуратурата, или… унищожени.


Заради липсата им съдия Кюркчиев не можел да прецени каква е истината и затова магистратът предпочете да спре съдебното дело, докато не приключи разследването.
На заседанията по делото като свидетели по настояване на „Уникредит” бяха призовани родителите на футболиста – Петьо и Марийка Петрови, както и съпругата му Ралица. В съдебна зала семейството на Мартин бе обвинено от юристите на банката, че е участвало в източването на средства от сметките му, тъй като имало банкови преводи към тях.
„Състоянието на таткото на Мартин се влоши рязко след разпитите по тази афера, както и призоваването му в съдебна зала и опита да му бъде вменена вина. През последните 2-3 месеца Петьо не можеше да стане от леглото…”, споделят приятели на покойния родител на Мартин Петров.

Реклама


Починалият заради финансовата афера със сина му Петьо Петров е сред легендите на футболния тим „Ботев” (Враца). Той е записал 94 мача в елитната ни дивизия с врачани, има и 200 мача в „Б” група в периода 1968-1984 г. с екипите на „Хасково” и „Локомотив” (Мездра). След края на състезателната си кариера Петьо Петров работи като треньор в детско -юношеската школа на „Ботев” (Враца).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.