Синът на Тато се ядоса: Няма да ми вземат къщата, това са глупости!

0 150

Глупости са това, имам си всички документи

„Никога не е и ставало дума да остана без дом. Това са спекулации, глупости. Не ми се коментират подобни неща“. С тези думи синът на Тодор Живков – Владимир, отрече писанията в медиите, че съществувал риск той и семейството му да останат на улицата заради загубени нотариални актове на къщата, в която живеят.

Реклама

Владко Живков, който в годините на соца се сдоби със славата на бохем, няма притеснения от подобни твърдения, тъй като разполагал с всички документи, за да докаже собственост на парцела, който притежава. Той живее в просторната вила в столичния квартал Бояна от години. С него е и настоящата му съпруга Валентина. „Имам си всички актове, чертежи и планове за имота, не ми се занимава с тези глупости“, обясни Живков-младши. Според писания навремето били иззети от полицията документи за собствеността на къщата по време на обиските в Бояна покрай прословутото Дело номер 1, което се води срещу Тодор Живков, и после не били върнати, твърдят близки до червената фамилия. „Документите за собствеността са си наши, няма изчезнали“, потвърди още синът на Тато.

Въпреки това се твърди, че томове от документацията по делото се загубили при подмятанията в папките, които до момента се съхранявали в архива на прокуратурата. Според хора „от кухнята“ по делото е останала оскъдна част от ценните материали. Служители на съда по онова време твърдели, че много от папките са били разпилени. Други книжа пък отишли при бившия обвинител по делото – Красимир Живков, който след процеса се оттеглил в Пазарджик, претърпял тежка катастрофа и останал инвалид. В момента Владимир Живков дели общ двор с племенницата си Евгения Живкова и двамата са в прекрасни отношения, пише „България Днес“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.