Пандизчията Златан Георгиев в отворено писмо към Карбовски: Излъгах, че Владо Кузов ме е насилил, за да ми купят колело! (Хлапакът бил подкокоросан да лъжесвидетелства в съда)

0 3 205


Свидетел по делото за педофилия срещу бившия народен представител от „Атака” Владимир Кузов изпрати писмо до журналиста Мартин Карбовски, с копие до редакцията на „Уикенд”, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Златан Георгиев, който преди повече от десетилетие се прочу с показанията си в съда, че е прелъстил изпълнителя на родопски песни в храст край гара Подуяне, този път се обръща срещу Мартин Карбовски.

Тийнейджърът, който в момента излежава присъда за „битови злоупотреби” в Софийския затвор, за първи път проговаря чрез своите адвокати. В писмото си Златан споделя, че телевизионният водещ многократно му е купувал банички, обещал му е червено колело с черни капли и много скорости, ако свидетелства срещу Владо Кузов.

За целта хлапакът, който тогава бил едва на 8-9 години, трябвало да обясни пред органите на Темида, че е правил секс с „чичо Владко” и с неговите приятели Боби Джексъна и Ники Раничката. Прокурорите от СРП са разпоредили проверка по писмото на Златан Георгиев, а младежа бил разпитван в присъствието на трима униформени.
„Батко Мартине, помниш ли пролетта на 2005 г. в село Пелатиково?! Как ми обещаваше да ми подариш колело, за което аз мечтаех, ако ти помогна да вкараш в затвора един „много лош чичко”. Как никое от момчетата, които ти молеше за това „добро” дело не искаха да ти помогнат? Как ме попита за какво си мечтая и аз ти казах: „Колело, ама хубаво със скорости”. Ти се засмя и ми отвърна: „Дадено, но нищо даром няма на този свят”

Как ми показа снимката на лошия чичко – Владо Кузов и ми каза да кажа, че ме е опипвал и ме е карал да правя секс с него, как ме е запознал с негови приятели с прякори Боби Джексъна и Ники Раничката, и те също са правили секс с мен?! Как всичките, ако кажа, ще ги осъдят и дълги години ще гният в затвора? Как ми се подмазваше, купуваше банички и обещаваше, че ще бъдем приятели завинаги?!
Помниш ли, батко Мартине, как ме преместиха в другия интернат в село Лик?! Как пак ме намери и ми каза, че колелото, което си ми взел е червено с  черни капли и много скорости – супер бегач?! Как пак ми каза, да казвам тези лъжливи неща за „лошия чичко” Кузов, защото малко било останало вече и щели да го вкарат в затвора заедно с неговите приятели?!


Как дойде в съда в София и там заедно с кака Мария ме уверявахте, че всичко е точно, наговорили сте всички други момчета?! А дори самата кака Мария щяла да свидетелства срещу Кузов!
Каза ми, че ако кажа вътре на съда, че не искам Кузов да присъства или да ме гледа, това щяло да има много силен медиен ефект! Помниш ли, батко Мартине, че уж колелото ме чакало долу в твоята кола и веднага след делото  ще ми го дадеш, помниш ли?!
Помниш ли, че след това се скри от мен, батко Мартине?! Аз помня!
Кажи, батко Мартине, кое от твоите желания аз не изпълних?!
Аз помня, че не можах да карам хубаво колело, нищо че излъгах за този чичко, нищо че мислех, че ще сме приятели завинаги.
И сега, когато ме посети в затвора, за да разкажеш моята история, макар и да знаеш, че аз не съм виновен за сегашното престъпление, ти отново ме будалкаше да си говорим за Кузов, а не за моя живот.

Реклама

Помниш ли, батко Мартине, какво ми каза сега в затвора?!
Каза, че си сигурен, че съм жертва на съдебна грешка и ще ми помогнеш този път наистина.
Помниш ли, батко Мартине, когато ти казах, че ще разкрия истината за случая с Кузов? Ти ме заплаши, че ще ме смачкаш, че никога няма да изляза от затвора и че никой няма да ми повярва. Защо сега да не ми повярват, когато тогава ми повярваха?


Защо, батко Мартине, толкова ме намрази, като казах, че ще разкрия истината?! Защо?!”, пита Златан Петев Георгиев, който бе основен свидетел по делото срещу депутата Владимир Кузов и неговите приятели Борис Иванов и Николай Спасов.


Припомняме, че Владимир Кузов бе народен представител в 40-то Народно събрание, където влезе с бюлетината на „Атака” през юли 2005 г. През февруари 2006 г. той бе изключен от парламентарната група, след като гръмва скандала относно сексуалните му забежки с малолетни. През пролетта на същата година тогавашния главен прокурор Борис Велчев настоява за свалянето на имунитета на Кузов. Месеци по-късно той е осъден на първа инстанция от Софийски градски съд на 3 години затвор заради три сексуални акта с малолетен. Още тогава Владимир обявява, че е невинен. Според него присъдата му е дадена заради очакван доклад на Европейската комисия, за пред която страната ни трябвало да има поне един осъден депутат.


Докато съдебната сага се точи от една истанция в друга, Кузов успял да завърши право в Нов български университет. В момента адвокатства в пернишкия съд, където се занимава с дела за противозаконно отнемане на моторни превозни средства, кражби, фалшива валута.


Пред „Уикенд” споделя, че и гражданските, и наказателните дела са му интересни. Припомня, че делото определено е белязало живота му, но поне го подтикнало да си избере нова професия и да учи – нещо, което обожавал от малък.
Казва, че не се познавал лично със Златан Георгиев и че името му чул за първи път по време на съдебната сага. Винаги подозирал, че е станал жертва на заговор, но не допускал, че Мартин Карбовски можел да има такава голяма роля.


Златан Георгиев също сменя показанията си – твърди, че познавал „чичо Владко”, ама само от телевизията. Преди седмици решил да разкрие истината и помолил адвокатите си да напишат писмо, защото Карбовски го посетил с молба да направи филм за живота му. Той обаче не бил съгласен, защото се притеснявал, че ще го излъже, както веднъж вече се било случило.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.