Винар олекна със 140 бона, току-що изтеглени от банка! Апашите ги задигнали от колата под носа му (Подробности)

0 418

Цветомир Котев е бизнесмен с интереси в производството на вино, но тези дни се оказа герой на зрелищен уличен екшън. Дръзки крадци му отмъкват 140 хил. лева, но той успява да ги разкрие. Парите обаче още не са намерени. Не е ясно и кой точно е насочил апашите към Котев пише Уикенд.Няколко часа преди обира, случил се тези дни, той изтегля общо 140 000 лева от банка – 120 хил. лева и 10 000 евро. Както изискват правилата, няколко дни по-рано дава заявка, че ще тегли сумата. Това обаче не означава автоматично, че някой от трезора е предупредил апашите. Може да са имали информация и от друго място и да са го дебнели. Тепърва ченгетата ще изяснят дали е имало теч на вътрешна информация, или бандитите са наблюдавали клиентите на банката.  


Цветомир Котев се качва сам с хилядарките и потегля към столичния бул. „България”, като парите са оставени небрежно в плик на предната седалка. Около 14,30 часа спира на кръстовището на улиците „Хан Пресиян” и „Милосърдна”, понеже усеща, че колата му има проблем. Оказва се срязана гума. Котев

вади от багажника спрей за лепене

и докато се мъчи да ремонтира, чува че се затръшва с трясък вратата на паркираното пред него „Ауди” с македонска регистрация. Скача да види дали парите са на мястото си, но пликът е изчезнал.  
Като на кино, Котев се мята в колата си и потегля след апашите. Настига ги, отваря прозореца и крещи: „Къде са парите?”. Хладнокръвните крадци спират. От македонското ауди излиза мъж и сърдито подканя: „Какви пари, бе? Провери ме”. Котев незабавно вика полиция.

Реклама


В мъжа, който управлява аудито, няма пари, но камерите пред банката са заснели същата кола пред трезора. Най-вероятно тогава крадците са „подготвили” гумата за последвалото принудително спиране.


41-годишният шофьор на аудито Свилен Николов ден по-късно е арестуван. В колата обаче е имало и албанец, който в суматохата хитро успява да изчезне с парите. От Софийска районна прокуратура съобщиха, че въпросният

Свилен Николов има в досието си присъда

за кражба. Той е оставен в ареста за постоянно.
Това не е първият обир от спряла по една или друга причина кола. В края на октомври във Велико Търново апаши свиха 6000 лева, след като се оказало, че вратата на автомобила не е заключена.
Тези дни в Бургас заловиха 20-годишния Михаил Симеонов, който се специализирал в кражби през отворени прозорци на коли. Плячката му не е кой знае какво – веднъж 70 лева, втори път – 42 лева, но дали това е всичко, задигнато от младежа, тепърва ще се изяснява.  
Преди време Ирина Тенчева обърна внимание върху друг трик при кражби от коли. Ловки апаши й грабнаха чантата й от колата, която паркирала пред училище, недалеч от Руски паметник. Обирът станал, докато Тенчева изпраща детето си, а автомобилът й бил заключен. Тогава от МВР коментираха, че крадците имат устройства, които заглушават включването на алармата. За секунди отварят вратата и изчезват с каквото докопат в купето.


Ченгетата описаха и друга схема, при която бандитите разполагат с устройства, които заглушават дистанционното така, че колата реално остава отключена. Въпросното устройство, наречено „тапа” стана ясно, че се продава в интернет, а дистанцията, от която се ползва, е 10-15 м до автомобила.

Хората дори и не се усещат,

че колата им е останала отворена. Измамата се практикува от няколко години най-вече из МОЛ-овете и паркингите на големите вериги. Особено изкушаващи за обирджиите са колите, по чиито седалки има модерни телефони, лаптопи, чанти и т.н.  
През лятото кражби от коли стават и по светофарите. Заради жегата хората свалят стъклата на колите си, а ловките джебчии отмъкват чантите или други вещи от седалките, докато шофьорите чакат да светне зелено. През това време апашите успяват да се пресегнат и да побягнат с това, до което стигнат. Жертвите нямат друг вариант, освен да продължат по пътя си.
Разбира се, нашите крадци едва ли някога ще извадят такъв късмет, както онзи техен колега от Ню Йорк, който през декември 2016 г. посред бял ден задигна

кофа, пълна със злато за 1,6 млн. долара

от паркирано камионче. Охранителни камери бяха заснели обира, но ползата от това не е голяма. Нахалникът просто протяга ръка към отворена каросерия на колата, с която се превозва ценният метал – 40 кг стърготини от златарски магазин. В този момент шофьорът й, както се оказва по-късно, е отишъл до кабината, за да си вземе мобилния телефон. Крадецът пък си тръгва най-спокойно с кофата, не тръшва вратата, както обирджиите на Цветомир Котев, и все още не е открит.


Но да не бъдем черногледи. Случва се, макар и много рядко, някой крадец да бъда заловен и вкаран в затвора. Рецидивист от Русе вече е зад решетките след нагла серия кражби от паркирани коли, при това оставени отключени. Последната, с която се повозил, е „Мерцедес“. Тя била с контактен ключ на таблото. Бандитът се разходил нагоре-надолу, а на тръгване задигнал и оставения в колата мобилен телефон. Продал го за 30 лева в заложна къща в Разград. Това била и лебедовата му песен в бранша. Засега.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.