СЕНЗАЦИОННО! Фараонката Ружа Игнатова – застреляна и хвърлена в Йонийско море

0 3 865

Милиардерката Ружа Игнатова е била застреляна и хвърлена в Йонийско море. Измамницата от ромски произход е ликвидирана още по-миналата година, за да се прекъсне връзката между поръчителите на аферата „One Coin” и българката, която играеше ролята на фасада пред колосалната измама за близо 4 милиарда долара. Лошата новина сподели пред „Уикенд” криминалист от международния екип, който работи по „Измамата на века” – виртуалната валута „OneCoin”. Именно това е заявил и брата на Ружа пред американските следователи.


Само преди дни стана ясно, че братът на фараонката – Константин Игнатов, е заплашен от 90 години затвор в Щатите като съучастник на кака си в далаверата, която до 2016-а, за по-малко от две години от старта на продажбата на криптовалутата, инкасирала оборот от над 3,6 милиарда евро, близо 4 милиарда долара. Чистата печалба за проформа шефката на валутата Ружа Игнатова е точно 2,23 млрд. евро. От парите обаче днес няма и следа…


Константин се е признал за виновен по обвиненията за измама и пране на пари, които бяха повдигнати на брата и сестрата през март 2019-а. Лошото е, че основателката на хитрата схема Ружа Игнатова не може да участва в разследването, за да даде показания, тъй като е в неизвестност повече от две години – от август 2017-а. Тогава мистериозната дама бе на семинар в Банкок, на който да рекламира менте валутата „OneCoin”. Такива „промоции” хитрушата прави по цял свят с цел намиране на повече лапнишарани с дълбоки портфейли, които да инвестират в криптовалутата. Дoĸлaдитe oт paзcлeдвaнeтo пoяcнявaт, чe пpиблизитeлнo 60% oт пpиxoдитe идвaт oт члeнoвa на „Оnе Соіn”, живeeщи в Kитaй, 18% – oт члeнoвe в Eвpoпa и 15% – в Aвcтpaлия, a „рестото” – oт дpyги чacти нa cвeтa.


След семинара следите на Ружа се губят. Така е и до днес – от нея няма ни вест, ни кост. Липсващо парче от пъзела даде брат й – според Константин сестра му се страхувала, че неин близък човек ще я разкрие пред ФБР, което вече душело упорито по милиардната измама. Затова чевръстата му кака го помолила да ѝ купи билет от Банкок до Виена, а след това за Атина. Оттогава двамата не са се нито виждали, нито чували. Притесненият брат наел дори частен детектив, който да открие Ружа, но без какъвто и да било успех. До него стигнал тревожния слух, че сестра му е била убита, след което била нарязана на парчета и изхвърлена в морето.

Реклама


„Според информация, споделена от американски колеги, българката се скрила в региона на град Амалиада в югозападната част на Гърция в малко селище на брега Йонийско море. Мястото е избрано предварително, защото има връзка с Малта и Сицилия и може да се измъкне при нужда. Охранителни камери от местен хотел ясно за запечатали фамозната българка да влиза и излиза в добро здраве. Три дни по-късно видеото показва Ружа да излиза, но повече не се завръща в стаята си. US-спецовете получили информация, че наемници са я отвлекли и вкарали навътре морето, където й пуснали няколко куршума и изхвърлили тялото, вързано за бетонен блок”, твърди пред „Уикенд” полицейски източник.


Целта на покушението е ясна – Ружа не е единствената в наглата далавера. Фараонката има като партньори в сянка в „One Coin” мафиотски босове и би могла да изпее цялата история по време на разпити, когато бъде арестувана. Което е неминуемо, когато по петите е Федералното бюро за разследване.
„Гущерът си скъса опашката, сега Щатите ще трябва да се задоволят с дребни фигуранти като брат й неговите съдружници, които ще оберат пешкира, докато босовете остават в задкулисието и ще си харчат парите по живо-по здраво”, вдига рамене информаторът ни.
Възможно е обаче аферата да се разплете по друг сценарий.

Не е ясно какви показания ще даде Константин Игнатов. Според американски медии, младия мъж ще получи статут на защитен свидетел, за да бъде разплетена далаверата. Така той може да отърве присъдата от 90 години затвор. Ако се съгласи да разкрие всичко в детайли, може да се наложи да бъде сменена самоличността му. Факт е, че малко след задържането си на летището в Америка, Константин е направил опит за самоубийство в затвора. Мадият мъж твърдял, че след като сестра му е ликвидирана, той ще е следващия, и предпочел сам да го извърши.


„One Coin” се оказа толкова сериозна финансова пирамида, че в мрежите се оплел дори братът на президента Джорд Буш-младши – Нийл. ВИП американецът взел 300 000 долара от Ружа Игнатова. Скандалът лъсна от показанията на адвокат Марк Скот, който също е обвиняем по делото. Нийл Буш взел парите, за да уреди среща на Игнатова с китайски предприемач, за когото работел. Китаецът трябвало да инвестира сериозна сума в „криптовалутата” „One Coin”. Присъствието на Буш щяло да гарантира за сделката. По-късно Нийл се свързал с агенти на ФБР, които разследват схемата и дал показания, тъй като бил член на борда на директорите на китайската компания, която трябвало да получи „криптовалута” за 60 млн. долара. Братът на президента на САЩ Джордж Буш – младши обяснил, че не очаквал, че сделката е измама. Идеята на инвестицията била китайската компания да вложи парите в петролно предприятие в Мадагаскар. От сделката Нийл Буш щял да получи 10%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.