Лоши новини: Стоянка Мутафова пак е в кома

0 906

Няма добри новини от болничната стая на Стоянка Мутафова. В началото на седмицата докторите от ВМА пробили дупка в гърлото на актрисата и сега тя диша през нея. Преди това комедийната прима си поемаше въздух с тръба през устата, но заради залежаването се наложи трахеостомия, научи Narod.bg

В същото положение като Стоянка е и колегата й Стефан Данаилов. И той е с продупчено гърло, и той е в безсъзнание. Двамата лежат буквално през легло в реанимацията на Военно-медицинска академия. Мутафова беше преместена там в края на миналата седмица, след като изкара близо месец в Правителствена болница. Докторите под пагон й назначиха доста нови изследвания, дори наредиха да бъде огледан ендоскопски стомахът й. Пак те взеха и решението да бъдат почистени всички остатъци от жлъчни сокове в корема на знаменитата пациентка, научи „Уикенд” от свои източници.

Реклама


Стоянка бе хоспитализирана на 19 октомври с инфекция в организма, а 2 дни по-късно й премахнаха оперативно жлъчката, припомнят запознати. Обичаната от всички легенда на Сатиричния театър издържа като по чудо силната упойка и преживя хирургичната интервенция, но впоследствие изпадна в криза.


Миналата седмица 97-годишната актриса беше дошла в съзнание, а и телесната й температура бе в нормални граници. „Уикенд” няма информация дали сегашната й кома е нарочно предизвикана от лекарите с цел по-бързо възстановяване, но най-вероятно случаят е точно такъв. В момента до Мутафова не се допуска дори най-близкият й човек – дъщеря й Мария. Муки получава сведения за състоянието на майка си веднъж дневно – в 11 ч.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.