Джип на НСО вози Боил Банов до луксозния му палат за 400 000 лв.(Сензационни подробности)

0 594

Боил Банов и новата му жена Ива Петрони са издигнали къща за чудо и приказ в полите на Витоша и на една ръка разстояние от езерото Панчарево, показа проверка на Галерия.

Дворното място от 556 кв.м е купено от Петрони с ипотечен заем от 100 хиляди лева, показва справка в службата по вписванията. Към момента на закупуване на имота любимата на Банов, с която министърът още не е сключил брак, още не е разведена с предишния си мъж Йово Николов. Явно двамата са се разбрали парцелът да остане на Ива след развода, защото само за две години на мястото е издигната луксозна къща, която може да съперничи с палатите на най-големите богаташи в София. По всичко личи, че строителството е струвало най-малкото поне още четвърт милион, а за оградата са отишли 70 хиляди, смятат експерти, които са изчислили и скъпите настилки на двора и край къщата. Така сумата, която Банов и Петрони са броили е най-малко 400 000 лева, при положение, че са плащали по пазарни цени.

Реклама

Единствен недостатък на имота е, че до него се стига по черен път, който е кален в лошо време. Затова Банов е поискал от НСО да замени лимузината му „Мерцедес” с високопроходим джип.

Разкритията на Галерия стават точно, когато лъсна министерската небрежносъ от страна на Боил Банов по случая „Ларгогейт”. Тази умишлена или неумишлена небрежност струва на данъкоплатеца 753 хил. лева по делото срещу фирмата изпълнител на ремонтите. Тук не търсим аналогия между новия дом на министъра на културата, загубите на Министерството, бездействието на Банов и скандалния запис, който уличава министъра да разпъва чадър над строителната компания.

Вероятно прокуратурата вече се е самосезирала и ще направи своето разследване по случая.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.