Мая Хътчинс: Животът е изкуство и аз му подражавам!

1 1 567

Тя е твърде крехка, но пък достатъчно изискана за своя бизнес.  А той граничи с къртовския труд и вперената любознателност на историк, спуска се като мощен водопад и утихва в средновековна покорност на някоя витрина. Мая Хътчинс дава на света онова необходимо историческо усещане, но подобрено с ваятелски дарби на работниците и мъдростта на  управлението, над което стои самата тя. Безукорният и стил я прави забележителна а титлата  от Бизнесдама на годината 2018 само потвърждава мястото и на успешна жена в епицентъра на българското трудолюбие.

Г-жо Хътчинс, във фокуса са сте на огромен медиен интерес, разкажете за себе си и своя бизнес…

–         Щастлива съм да науча това. По принцип съм скромен тип жена, вълнуват ме повече семейните отношения и бизнеса, доколкото това не пречи на свободното време и духовното ми развитие. Моят бизнес е свързан с производство в Сливен на  реплики на исторически предмети на изкуството, които и днес имат стойност, заради изключителната им изработка.

Бяхте наградена с почетен диплом от Бизнесдама на годината, какво е веруюто на една заета жена?

–         Заетата жена е винаги на разположение, както знаете. На семейството, на любимия мъж, на обществото, ако щете. Аз съм за коректните отношения, за това да постъпваме с другите така, както ние очакваме те да постъпят с нас. Мога да обобщя като цитирам десетте Божи заповеди.Там е съсредоточено всичко, с което бива да се съобразим. И няма много място за импровизации.

Това, което произвеждате граничи с изкуството. Какво е чувството да се създава красота и има ли място за емоции в един такъв бизнес?

–         Животът е изкуство и ние трябва тънко да му подражаваме. Харесвам бизнеса си, той е съчетание от съхраняване на миналото и адаптирането му в настоящето. Но отговорността е далеч по- голяма заради това, че се очаква да не „обидим” поколението преди нас, създало тези красоти с лошо качество или претупване.

Вие сте зодия Телец. Кои са качествата и недостатъците на тази зодия в личен и професионален план?

–         Мисля, че когато човек живее с отговорност към себе си и останалите, зодиите не са така натрапчиво важни. Телец е обична, сериозна и постоянна зодия. Може би сме малко консервативни, което бързо отпада, когато срещнем правилния човек или ни бъде създадено чувство за сигурност. Недостатъците имат всички, защо да изброявам онова, което със сигурност съществува в останалите зодии.

Живеете между Сливен, София и Брайтън. Какви са приликите и различията между тези градове и как съчетавате различните култури…

Реклама

–         В Брайтън срещнах съпруга си, тогава вероятно съм гледала него повече, отколкото самия град. Но той покорява със студентското си население и младите хора. Има клубове и развлечения  за всички, има история, има развитие. Сливен може би заслужава по-добро развитие, но пък всички негови граждани се стараем той да е още по-красив и добър за живеене. София е моят Лондон, когато нямам време или причина да бъда там.

Имате красива дъщеря. Какво и говорите за парите?

–         Какво бихте казали изобщо на дъщеря, родена под знака на Лъв … Сложно е всичко. Днес повече възпитава телевизията и интернет, отколкото семейството. Тя е добро момиче, надявам се моята финансова дисциплина да стане и неин пример.

Самата Вие сте доста елегантна. Как подбирате гардероба, съветвате ли се със специалисти, кое влияе най- много при избора на дреха?

–         В моя случай дрехите сами ме намират. Не се концентрирам върху тях, но когато вляза в бутик, имам едно особено вътрешно усещане което ме завежда на правилната закачалка . Почти никога не греша. Напоследък поръчвам много бални рокли. Поводите зачестиха и съм щастлива. Разбира се, правя всичките тези избори много разумно.

Интересувате ли се от политика? Какво мислите за Брекзит, какви са настроенията между българи и британци,какво ще се промени …

–         Твърде дълго нищо не се случва, освен една разтеглена във времето говорилня. Това е стресово за бизнеса, подкопава основите на вече създадени неща и ще е тъжно ако хора и корпорации бъдат засегнати от Брекзит или самата идея за него. Това е като осъден на смърт да чака датата ни изпълнение на присъдата си или от друга гледна точка- отдавна влюбени да искат да встъпят в брак и нещо да пречи за това дълги години.

Ако се омъжите повторно, коя ще е песента, на която ще танцувате първия си танц?

–         Много харесвам Бренда Ли и нейната песен I am sory. Бих я чула на рамото на нов жених, но засега нито имам предложения, нито желания.

Молитвата Ви за България?

–         Молитвата ми за България е моето смирение и хармония всеки ден. Нека това е и пожеланието ми към останалите, които ни заобикалят.

1 Коментар
  1. Боян казва

    Браво!
    Всичко което казахте е страхотно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.