Скъпи бутици продават с космическа надценка дрехи от дрипшоповте

0 194

Скъпи бутици изкупуват най-хубавото от магазини за втора употреба и ги продават на двойна и тройна цена, показа проверка на Телеграф.

Обикновено търговците идват в деня на зареждане, харесват си хубавите неща и ги препродават в бутиците, а напоследък и в онлайн платформата olx.

Това казва шефът на Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба Севдалин Спасов.

Реклама

Прекупвачите избират нови дрехи с етикет,  а ако нямат поставят такъв. Купуват дрехите за 13 лева за килограм, а след това ги продават със значителна надценка в своите обекти.

Засилва се тенденцията в магазините за втора употреба да се предлага бельо и обувки, макар че законът забранява продажбата на тези стоки. В една от големите вериги се продават стари гащи и сутиени на цена от 16,90 лева за килограм.

В друг магазин в центъра на столицата пък се продават употребявани чорапи и чорапогащници. Тези, които са в оригинална опакова и не са ползвани вървят по 3-4 лева. В същите обекти има дори бебешки обувки и маратонки. Скоро наредбата ще бъде променена и обувките ще се предлагат легално. Глобите за продажба на старо бельо и обувки е от 200 до 3000 лева според  Закона за здравето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.