Наглост! Михайлов и Лечков драпат до последно за постовете си. Боби яде и пие всеки ден на базата в Бояна, сливенският плешивец върти юридически номера на БФС

0 402


От десетина дни насам Боби Михайлов се влачи всеки ден в базата на БФС в Бояна, съобщиха пред „Уикенд” източници от футболната централа. Перуката уж беше подал оставка и щеше да ходи на море и за риба, но се оказва, че всичко е било от ден до пладне и си е останал. „Продължава да се разпорежда в съюза, все едно му е бащиния. Яде, пие, че даже и спи в базата. Не е освободил и кабинета си дори, нищо че вече избраха негов заместник”, разправят чиновници от офиса на БФС. Михайлов действал в комбина с Йордан Лечков, а целта на двамата била да бламират избрания за временен шеф Михаил Касабов.

РекламаПо последни информации, Перуката ходел всеки ден в базата в Бояна. Но, за да не бъде изловен от медиите, не пътувал с президентския джип. До офиса го возел или синът му Николай Михайлов, или жена му Мария Петрова. Вътре Бобката се разпореждал както и преди. Прекарвал голяма част от деня в ресторанта, който се държи от сина му, хапвал и пийвал. А следобед дремвал в апартамента си в базата. „И неговите хора в БФС са си все така по местата.

Никаква промяна няма, всичко си е по старому,

коментират във футболните среди.
Боби се беше снишил за малко, докато отмине бурята след подадената от него оставка. Сега двамата с Лечков са завъртели сложна юридическа комбинация, чиято цел е да протакат избора на ново ръководство. Това разясниха пред „Уикенд” запознати с номерата на двамата бивши съотборници от САЩ-94.
В какво се състои далаверата? Във вторник, 12 ноември, избраният за временен шеф на БФС Михаил Касабов беше вписан в държавните регистри като представляващ съюза. Бобката обаче все така си фигурира в ръководството, макар и само като член на изпълкома. Подал оставка, но останал.
Същия ден Лечков заяви, че ще обжалва в съда избора на Касабов. „Аз не съм си подавал оставката и не съм правил писмен отказ от длъжността ми. По устав трябваше аз да поема БФС. Всеки трябва да си понесе последствията за нередностите”, каза плешивецът.
Оказва се, че

Лецата просто е изиграл театър на заседанието


в БФС, когато трябваше да се приеме оставката на Перуката и да назначат негов заместник. Сливналията отказал да поеме поста, макар че се води първи вицепрезидент. Само че не го направил в писмен вид, и сега щял да отнесе въпроса до съда. Докато се влачи крайното решение, двамата с Михайлов пак ще колят и бесят във футбола ни, само че зад завесата. „Всички бъдещи безобразия ще ги стоварят върху Касабов, а те двамата ще се изкарат напълно невинни”, прогнозират в БФС. Самият Касабов пък вече съжалявал, че е нагазил в блатото, след като досега се занимаваше предимно с международната дейност на съюза. А и на 64 години не му се занимавало да влиза в конфликти с наглеци като Перуката и Лецата.
Михайлов си подаде оставката преди месец, след като България падна с 0:6 от Англия в мач, станал още по-злополучен заради расистките изстъпления на част от публиката. На следващия ден премиерът Бойко Борисов каза, че държавата няма как да продължи да работи с това ръководство на БФС, и посъветва Боби да се оттегли. Първоначално бившият вратар се опъна, но в крайна сметка написа оставка. По същото време

антимафиотите удариха офиса на БФС,

иззеха документация, започнаха разпити за черно тото и манипулиране на резултати. Очакваше се, че съюзът ще свика избори за ново ръководство възможно най-бързо. Само че вече цял месец няма подобно решение, а и юридическите номера на Лечков могат да възпрепятстват насрочването им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.