Супер новина! Стоянка свали трайно температурата

0 131

След като преди седмица Стоянка Мутафова отвори очи, от болничната й стая долетя и друга добра вест – от 2-3 дни комедийната прима не е вдигала температура. Телесната й топлина вече трайно не надвишава 36.2 градуса, научи „Уикенд” от близки до борещата се със сепсис актриса.

„Има и още нещо обнадеждаващо – след излизането от комата в началото само гледаше, но не помръдваше с очи, а сега ги движи в различни посоки. През повечето време диша с апарат, но от време на време по лекарска преценка и се маха апаратурата, за да си поема сама кислород”, споделиха източниците ни. И допълниха, че храненето става с тръба през носа. През устатата нямало как да се дава ядене, защото там бил маркучът към белите дробове.
На Мутафова редовно й се правят вливания, затова на ръцете й са набучени абокати. Към 97-годишната театрална легенда е свързан и катетър.  

Реклама


„Да, има обнадеждаващи новини за състоянието й, но въпреки това все още съществува сериозен риск за живота й. Лекарите не смеят да дадат гаранции, че Стоянка ще се подобри значително. Молим се да е в добро здраве”, коментират информаторите.


Стоянка бе хоспитализирана на 19 октомври с инфекция в организма, а 2 дни по-късно й премахнаха оперативно жлъчката, припомнят запознати. Обичаната от всички легенда на Сатиричния театър издържа като по чудо силната упойка и преживя хирургичната интервенция, но впоследствие изпадна в криза. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.