Черен дроб погуби Влади Марков! Певецът си отиде само на 47…

0 2 969

„Тежка загуба за музиката! Певецът Влади Марков си отиде само на 47 години. С 10 беше по-млад от мен. Това са Божи работи! Никой не знае кога и кого ще прибере. Бог да го прости!“

Това сподели пред „България Днес“ легендата на фолкмузиката Тошко Тодоров. Изпълнителят на легендарния хит „Радка Пиратка“ е в покруса от внезапната кончина на своя колега.

Скръб и покруса налегнаха музикалната гилдия. Едва на 47 години издъхна един от най-легендарните фолкпевци. Влади Марков от Сапарева баня си отиде внезапно навръх Архангеловден, а в събота бе погребан в родната Сапарева баня.

Влади имал проблеми с черния дроб, които се оказали фатални. Новината за кончината му шокира не само жителите на курорта, а и хиляди почитатели на творчеството и чувството му за хумор.

Реклама

Влади Марков се прочу в цялата страна като певеца на хитове +18 с пиперливи и забавни текстове. С оркестъра си веселяха гостите на емблематичен ресторант в Сапарева баня и кръчми в цяла България.

Сред най-легендарните му хитове остават „Мамино Анче“, „Ой, Велико, Велико“, „Розовата пантера“, „Яли са те вуци“, Три кила“, „5-6 женички“, „Качила се Гана“ и много други, повечето от които обединени в микс със съпровод за здраво празнуване.

Влади Марков е син на отец Георги и Райна Маркови. Двамата стопанисваха храма в Паничище. Местните хора описват отец Георги и съпругата му Райна като изключително добри, земни и народни хора. Преди 10 години загубили другия си син. Детето им починало на 35 години. Най-вероятно това ги накарало да се посветят и на служба на Господ по думите на миряни от Сапарева баня.

Талантливият музикант е празнувал рожден ден преди по-малко от 20 дни, роден е на 20 октомври.

Съпругата му Камелия благодари на всички роднини и приятели, че са до нея в най-трудния момент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.