Сензация! Тайните мемоари на Иван Славков : Два пъти видях Тодор Живков да….

0 2 343

Зетят на Тодор Живков – Иван Славков разкрива много интересни случки в мемоарите си, които успя да издаде преди да почине.

Той твърди, че е бил назначен за шеф на БНТ не от тъста си. Той дори не е присъствал на събранието, когато Венелин Коцев го предлага за директор. По това време Славков работи в телевизията като водещ на икономическо предаване.

Два пъти съм виждал Живков да плаче.

Не беше за Мара Малеева, не беше и за Людмила Живкова. Единият път, когато умря Димитър Гръбчев, който беше шеф на охраната,. И вторият път, когато умря Иван Башев. Гръчбев получава инфаркт на Мургаш. Чавдарци ходеха на излет всяка година, Като се качват горе, сърцето на Гръбчев спира. Умира в ръцете на Живков. Много разстроен беше, пише „Минаха години”

Реклама

Друг интересен случай включен в мемоарите на Батето.

Живков поиска 1 милиард от Брежнев. Брежнев дойде, но не официално, а на приятелско посещение. Даде 650 милиона във вид на петрол. Който петрол не влезе в България, а се продаде по международни цени.  

След една от срещите си с Ванга Живков каза:

Много интересна е тази жена! Знае нещо, което на никой не съм казал. Когато през 40-те години като партизанин е бил обсаден от войската Живков е бил пред самоубийство.

Той ми каза това:

Не съм го казвал на никого, защото ме е срам от проявеното малодушие, но Ванга го вижда и ми казва: Ама ти някога си бил пъзльо. Пистолет си опирал в главата си.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.