Българка се омъжи за известен UK комик, наследи само дългове след смъртта му

0 504

Известният английски комик Фреди Стар е оставил българската си половинка да покрива дълговете му, включително 5000 британски паунда, разбра Narod.

Нели Георгиева, 46-годишна, която го намери мъртъв през май в дома му в Коста дел Сол, на 76 години, е преследвана заради дългове, които Стар трупал от години. „Фреди никога не е платил нищо“, казва тя.

„Сега трябва да платя много пари, но нямам толкова. Те са за сметки за вода и общински такси, включително за споделения басейн в комплекса. Същото беше и с електричеството. Фреди не даде пари и трябваше аз да платя почти 2500 паунда“, обяснява българката.

фреди стар

Реклама

Комикът, който спечели милиони през 70-те и 80-те, цял живот пренебрегвал сметките си. Бащата на 6 деца Фреди помолил Нели да се омъжи за него преди сърдечен удар да го убие. Бившата медицинска сестра, която работи за него 4 години, каза, че разбрала за дълговете му, когато двама съседи поискали от нея да започне да плаща сметките.

Родената в България Нели сега отчаяно посещава гроба на Фреди до майка му Хилда в Ливърпул. Тя казва: „Често ходя да го видя. Липсва ми всеки ден“.

Двойката дори била застрашена да остане без дом. Нещата тръгнали на зле когато Фреди загубил дело за клевета срещу Карин Уорд, която казва, че той пъхнал ръка в полата й през 1974 година, когато тя била на 15 години.

Съдия от Върховния съд решава, че тя казва истината и осъжда Стар да й плати обезщетение, което му струвало апартамента в Коста дел Сол за 170 000 паунда. Апартаментът бил обявен на търг, но комикът умрял преди да бъде продаден.

В пика на кариерата си той печелеше по 2 милиона паунда годишно и беше горд притежател на яхти, хеликоптер и кон, пише Телеграф.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.