Боби Михайлов купува жилище в Ница за 950 000 евро!

0 2 150

Борислав Михайлов повече няма да работи и излиза в пенсия, научи „Уикенд” от източници от неговия антураж. Бившият шеф на БФС, който беше изритан по-рано миналия месец от поста си, ще прекарва голяма част от времето си на Лазурния бряг. За целта 56-годишният Боби купува огромен апартамент в Ница срещу 950 000 евро. Жилището било с площ 220 квадрата, част от затворен комплекс с басейни и други екстри.


Пред приятелите си Михайлов се хвалел, че може и да не е вече шеф на футбола, но пък си тръгнал с пълна банкова сметка. По собствените му думи разполагал с близо 25 милиона лева, натрупани от 14-те години начело на БФС и от страничен бизнес. Боби има значителен дял в хлебозавода в Габрово, както и строителна фирма в съдружие с президента на ФК „Царско село” Стойне Манолов. Парите в наличност, заедно с участието му в двете дружества, гарантирали на бившия вратар и жена му Мария Петрова спокойни старини.
Михайлов е решил да не се мярка често в София, и да прекарва колкото се може повече време в чужбина. За целта вече е пристъпил към закупуване на апартамента в Ница. Там жилищата били по-евтини в сравнение с Монако, а и петият по големина град във Франция му харесвал отдавна. Освен това Боби говори френски език още от годините, когато пазеше на „Мюлуз”. Имал и неколцина заможни приятели от България, които също прекарвали голяма част от времето си на Лазурния бряг.

Реклама


„Боби си осребри отлично мандата начело на БФС. Сега вече може да си гледа старините, а и да не се занимава непрекъснато със сина си Николай, тъй като му е омръзнало”, съобщават още приближени до ексшефа на футбола. Напоследък Михайлов се видя в чудо със сина си, който така и не може да си намери подходящ отбор, и в момента е дълбока резерва в „Левски”. Боби щял да остави Татин Ники най-накрая да се оправя сам, а не да чака на връзките и ходатайствата на баща си. Както е известно, Михайлов – младши държи в момента ресторанта на футболната база в „Бояна”, който му беше харизан от Боби. Съвсем скоро обаче договорът щял да бъде развален, а заведението – дадено на друг.


Запознати с имотното състояние на Михайлов разказват още, че освен голямата къща в покрайнините на София, той и жена му Мария Петрова притежават още няколко апартамента в различни части на столицата, плюс имот на морето. Част от тях давали под наем, и оттам също изкарвали нелоши пари. В Ница Михайлов възнамерявал да си купи и яхта втора употреба от по-ниския ценови клас за около 130 000 евро. Неслучайно след като подаде оставка, той заяви, че щял да се отдаде на лов и риболов.


„Уикенд” научи още, че откакто се оттегли, Михайлов почти не комуникирал с никого. Затворил се е у дома, и чертаел бъдещите си планове. Контактувал само с най-близките си, и съвсем рядко вдигал телефона на позвъняванията. „Трудно преживя това, че го изритаха като мръсно коте от футбола. Очевидно беше подценил ситуацията и считаше, че може поне да изкара докрай мандата си”, разправят хора от антуража му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.