Шефовете на „Efbet“ са разследвани в няколко държави, ДАНС нахълта в офиса им

0 154

Трима мастити български хазартни босове – Стефан Найденов, Боян Найденов и Цветомир Найденов (става въпрос за баща и двамата му синове), са обект на разследване от службите в Малта, Италия и България във връзка с пране на пари и неплащане на данъци в особено големи размери. От началото на октомври те са обект и на проверка и в Гърция, съобщава гръцкия сайт „Еладанюз”.

По данни на изданието, което се позовава на свой източник в специалните служби и полицията, тримата българи, които оперират с търговската марка „Efbet”, която пък е собственост на компанията „Brobet” LTD и е регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) са проверявани във възможно участие в нерегламентирана хазартна дейност на територията на Гърция, както и за внасяне на голямо количество пари в брой в страната, въпреки факта, че се разследват за пране на пари в три други европейски държави.

Реклама

„Елада нюз” цитира публикация в английски сайт, според която Стефан Найденов е лице, принадлежало към бившите комунистически служби в България и заедно с двамата си синове, Боян и Цветомир Найденови, са подозирани за връзки с представители на Италианската Камора. „Елада нюз” подчертава, че в свое интервю пред българска онлайн медия Цветомир Найденов сам се хвали, че от две години марката им „Еfbet” работи в Румъния, а от този октомври стартира работа в Италия, като вече има дейност в Сърбия и Испания. „В процедура сме да вземем лиценз за Великобритания и САЩ“, допълва интервюто си Найденов, като явно умишлено не споменава нищо за някаква дейност в Гърция, пишат гръцките журналисти.

В същото време на 29 октомври множество медии съобщиха, че собствениците на „Efbet” са обект на мащабно разследване от редица български служби, като конкретно Найденови се проверяват за пране на пари и неплащане на данъци в изключително високи размери. Предполага се, че тримата са инвестирали значима част от скритите си печалби в недвижима собственост именно в Гърция, твърди сайта „Елада нюз”

На 4 октомври агенти на ДАНС са направили изненадващо нахлуване в офисите на „Efbet”, твърди източник на Lupa.bg. Акцията се е състояла основно в централния офис на хазартния гигант на бул. „Джеймс Баучер” 20 в Лозенец, но успоредно са били проверени и други локации, свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови. Освен в „Efbet” тримата са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност. Аагентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой. Контраразузнаването ни било сезирано и партньорски служби от Европа за осъществяване на пране на пари от Боян и Цветомир Найденови. Те са обект на проверка за укриване на данъци и ощетяване на държавата със стотици милиони левове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.