Георги Стайков покосен от множествена склероза!

0 2 699

Георги Стайков не е склонен да се предава пред коварното заболяване, с което бе диагностициран – множествената склероза. През лятото той положи много усилия, за да потисне симптомите, и резултатите вече са налице. Сега пак е пъргав и във форма, научи „Уикенд” от самия него.

„На 15 май имах представление. Излязох на сцената да се поклоня пред публиката и не успях. Веднага ме приеха в „Бургасмед”, а след това отидох и в „Софиямед”. После ме пък пое много добър специалист, който направи чудеса с мен. Ходих с патерици месец и половина, а след адекватните терапия и раздвижване вече се справям и без помощни средства”, сподели пред наш репортер актьорът легенда, който през 2019-а навърши 55 години. И допълни, че в момента се снима в италиански филм, а играе и в едно представление на Бургаския театър. Директорът на крайморския храм на Мелпомена, в чиято трупа е на щат в последно време, обещал да не го натоварва с нови роли до февруари. Дотогава Стайков ще гледа да е възвърнал силите си на 100%.


Кризата, която вкара през пролетта по болници звездата от „Вчера”, „Нощем по покривите” и „А сега накъде”, започна със събиране на границите на кръвното. Първоначално съмненията бяха, че артистът е получил инсулт, но впоследствие те се опровергаха. „Това, което ми се случи, ме изплаши, даде ми знак, че човек трябва да внимава. Сега правя всичко възможно, за да не изпадам отново в същата ситуация. Не ми останаха вече много пороци. Лекарите ми препоръчаха да намаля твърдия алкохол”, разправя Георги.  

Реклама


В последните 3 десетилетия той живя и работи и у нас, и зад граница. Стайков напусна България в зората на демокрацията на върха на славата си. Зад гърба си тогава имаше десетина филма и минаваше за най-снимания млад артист в родното ни кино. Бе получил и назначение в Народния театър, но така и не започна работа там. „Всички в онзи период ми казваха ти си луд, ти си авантюрист. Как можа да заминеш точно когато беше най-търсен? Защо да съм авантюрист?! Задействаха ми се нещата в чужбина, не виждам нищо авантюристично в това, че тръгнах”, коментира талантливият чаровник.


През 90-те домът му беше в Лондон. В английската столица той изкара школа за фотографи и няколко години снима реклами. Впоследствие хвана самолета за Швеция. В скандинавската държава кариерата му се разви отлично, там роденият в Търново артист участваше в по 3 филма годишно. Шведите го наеха дори за трилогията „Милениум” – екранизация по романите Стиг Ларшон.
От десетина години Стайков пак живее в България. Щастлив е със студентската си любов Асения, която направи своя трета съпруга. Двамата са се установили в Бургас, но имат и дом в Копривщица, където прекарват доста от времето си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.