ПРЕЛЕСТ! Пак потънаха милиони: Готово е новото кръстовище на Красно село!

0 109

На това прилича чисто новата ул. Житница. След 4-годишно ходене по мъките и хвърлени милиони за изграждане на инфраструктурата в района така изглежда средата, която ни се предлага, това пише възмутен столичанин в групата „Спаси София” във Фейсбук, видя Narod.bg.

Някой дължи обяснения на гражданите! Кой сложи този крив шкаф насред тротоара и то върху напътстващата ивица за незрящи? Кривите и грозни шахти дори не заслужават коментар, тъй като и те са запазена марка на Столичната община. Явно фактът, че се изгражда изцяло нова улица не беше достатъчен, за да бъдат прави и ненатрапчиви.

Реклама

В своята програма, екипът на Спаси София заложи въвеждането на единен стандарт за градската среда, който да включва изключително подробен наръчник за всеки проектант и строител, задаващ в детайли изискванията към градските елементи. Това беше припознато и от Йорданка Фандъкова, която също включи в своята програма Наредба за градската среда, задаваща нужните стандарти. Г-жа Фандъкова дължи обяснения на гражданите защо досега – с еднолично мнозинство в Общинския съвет – не намери време да въведе тези дълго чакани изисквания. И защо изобщо да вярват гражданите, че хората, които досега продуцираха подобна мърлявщина, биха могли да се променят с някаква си наредба?

В програмата на Мая Манолова пък няма нищо по темата за стандарт за красива градска среда. Нима темата не е важна за нея?

Снимка: Цанко Донков

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.