Здравното министерство със сигнал до ГДБОП за подвеждащо промотиране на стоки в интернет сайт

0 121

Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

Причината за сигнала са спекулации с името на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия с цел продажба на стоки, съобщиха от МЗ.

Министерството на здравеопазването настоява своевременно да бъдат предприети всички законови действия за идентифициране на източника на фалшивата информация и за подвеждането му под отговорност.

Реклама

МЗ информира всички български гражданите, че министерството по никакъв начин не промотира, нито пък продава лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че министерството не създава лекарства, нито пък притежава аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия).

Сайтове като този – предмет на настоящия сигнал (https://bg3.jimbosjoint.com/gratisro/?utm_content=akidder8&utm_source) – съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са опасни за потребителите, а могат да бъдат и опасни за тяхното здраве.

От министерството напомнят, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/

МЗ апелира всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, на сайтове за онлайн продажба на добавки и лекарства, спекулиращи с институцията Министерство на здравеопазването, да подаде сигнал на имейл адрес: [email protected] или да се обърне към компетентните органи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.