Майката на Ирен Кривошиева била кмет на София! Маститата адвокатка натиснала Ламбо да признае извънбрачния си син

0 1 782

Повечето хора си мислят, че Ирен Кривошиева живее на гърба на бащата на детето си Стефан Данаилов. Истината е, че актрисата никога не е разчитала на Ламбо. Тя има заможна майка, който е нейна опора и до днес, пише „Уикенд“.

Лиляна Кривошиева е адвокат с дългогодишна практика. В началото на 90-те амбициозната дама била зам.-кмет на столицата в екипа на заклетия седесар Александър Янчулев. За известно време заела поста служебен градоначалник на София.


Въпреки че днес е на достолепните 85 години, майката на Ирен Кривошиева била доста жизнена и продължавала да работи. Заради успешната й практика, Лиляна ходела всеки ден в кантората си на ул. „Княз Борис I”. Възрастната дама била на разположение от сутрин до вечер на измъчвани от различни проблеми софиянци. Именно властната, но доста оправна юристка и нейният вече покоен съпруг помогнали финансово на Ирен да емигрира в САЩ на върха на кариерата си в края на 80-те години на миналия век.
Лиляна била доста чепата по характер и според близки до семейство Кривошиеви, именно тя била причината Стефан Данаилов да признае официално извънбрачния си син Владимир. Консервативната майка на Ирен натиснала майор Деянов, че женен или не, трябва единственият му наследник да носи името и фамилията му. Въпреки това цели 24 години Ирен чакала Ламбо да признае публично за сина си Владимир, макар че бащинството му бе всенародно известно.


В биографичната си книга „Моят грях” актрисата изповяда най-голямата си тайна. Звездата на „Хотел „Централ”, убила неродения си син в края на шестия месец от бременността си заради Стефан Данаилов. През 1985 г. двата секссимвола на родното кино се срещнали на снимачната площадка на филма „Поема” в Малко Търново. Екипът бил настанен в луксозен хотел, а стаята на Ирен била в съседство с тази на Ламбо. По това време актьорът бил на 43 години, а бременната в шестия месец Кривошиева – на 30. Красивата Ирен била омъжена за третия си съпруг Владимир Бобчев. Признанието на 6 пъти минавалата под венчило Ирен за тежкия аборт хвърли в потрес не само заклетите й почитатели, но и зложелателите й. Ситуацията била още по-заплетена, тъй като по това време по документи актрисата все още се водела жена на третия си мъж Владимир. Данаилов пък бил щастливо задомен с голямата си любов Мария, с която, въпреки изневерите си, остана до последния й миг.

Реклама


Преди да забременее от Ламбо, Ирен ходела в малка църква на столичния бул. „България”, за да се моли да има дете от него. Заради многобройните си аборти, актрисата се притеснявала, че няма да успее да зачене. „Молех се и желанието ми се сбъдна – забременях! Стефан не знаеше. Казах му чак тогава, когато бях сигурна. Изпадна в шок и се залюля от едната крайност в другата: „Махай го! Трябва да го махнеш!” Единия ден е категоричен: „Трябва още утре да махнеш това дете!” На другия ден – силно разколебан: „Пътувам си с колата и си мисля как ли се чувстват бащите!” Така влязох в шестия месец, сетне в седмия и осмия месец, а той не престана да скача от полюс до полюс. Но през цялото време се грижеше за мен, носеше ми плодове от Гърция (беше времето на зловещия Чернобил). Родих сина си през 1986 г. Преждевременно!”, пише в мемоарите си актрисата.
Лекарите се опитали да задържат бебето, защото му било твърде рано да се роди, но не успели. На 27 юли 1986 г. Ирен родила Владимир. Недоносеният син на Ламбо живял 45 дни в кувьоз. На изписването я посрещнали съпруг №4 Владимир и родителите й. Сестрата на Ирен отишла да потърси Стефан Данаилов, но той се криел от нея. Накрая го причакала пред дома му.


Ламбо видял сина си едва когато станал на 2 месеца. Редовно ходел да вижда малкия Владко в къщата на Кривошиеви в Банкя, но винаги дегизиран с очила и шапка. Ирен не пришпорвала Ламбо да узакони бащинството си. Достатъчно й било, че актьорът полагал грижи за наследника си, макар и тайно. За развод на Данаилов и жена му и дума не можело да става. Въпреки това Кривошиева си мечтаела някой ден да свие семейно гнездо с актьора. Намесата на адвокат Кривошиева сложила край на партизанските свиждания на Бате Серго и той дал името и фамилията на сина си.


Един от най-големите страхове на адвокат Кривошиева бил, че единственият й внук Владко може някой ден да профука всичко наследено от Ламбо и майка си. Баба му Лиляна била доста заможна. Преди години получила от реституция къщи и имоти, които днес давала под наем. Добродушният Владо обаче бил доста непрактичен и не се вълнувал от материалното. Случвало се да раздава вещи от семейната им къща в Банкя на съвсем непознати хора, които минавали и просели по нещо. Освен на имението в баровския квартал, някой ден Владко щял да наследи от майка си и апартамент в „Зона Б5”. От участието си във „ВИП брадър” преди 7 години Ирен и синът й получили общо 40 000 лв. хонорар, който си разделили по равно. Синът на Ламбо прахосал неговият дял само за 5 месеца и все за чужди хора.

„Един човек, сладур, имаше нужда от зъби – направихме ги за 1000 лева. Един имаше нужда от кола, един искаше кон, друг пък – каруца, един имаше нужда от операция на рак, на друг пък платих наема”, признавал е Владимир. След като се задомил преди 2 години, той станал доста по-организиран и отговорен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.