Вижте какво е имотното състояние на кандидатите за кмет на София! Фандъкова най-богата

0 232

Трима кандидати за кмет на София са извършили имотни сделки на непазарни цени, за които няма логично обяснение. Това са Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и Ангел Джамбазки, съобщава „Бивол“, който е проучил имотното състояние на водещите претенденти за поста.

Йорданка Фандъкова

„Бивол“ съобщава за замяна по наследствен имот на съпруга на Фандъкова в село Бистрица, софийско, при която има съмнения за декларирана ниска цена. Размяната на ½ от гараж срещу ½ от терен от 560 кв.м., направена в началото на годината между Юри Фандъков и сестра му Жанет Букова, е декларирана като материален интерес от 11 722 лв. В същото време съседен парцел от 457 кв м се продава за 49 9000 евро.

Фандъкова притежава повече имоти от останалите кандидати за кмет. Тя има няколко апартамента в столичния квартал „Манастирски ливади“, апартамент в кв. „Иван Вазов“, вила в угърчинското село Сопот и три имота в родния ѝ Самоков.

Мая Манолова

Мая Манолова също има две имотни придобивки в София. Става дума за офис в центъра на столицата срещу хотел “Рила”, купен за 100 000 евро през 2007 г. на името на дъщеря ѝ, и за тристаен апартамент в кв. „Хладилника“ за 110 000 лв при данъчна оценка 124 789 лв. За цените и на двата имота има съмнения, че не съответстват на пазарните към момента на купуване, пише „Бивол“. Цените на офисите в центъра на София в края на 2007 и началото на 2008 г. са между 1500 и 1800 евро на кв.м., а тристайните апартаменти в „Хладилника“ не са падали под 800 евро на кв.м.

Освен това Манолова не е декларирала и факта, че е купила офиса в центъра на София с друг имот, който е собственост на кюстендилската адвокатка и нотариус Милена Миленкова. Няколко години по-късно Манолова купува от бившата си колега апартамента,послужил за обезпечението.

Реклама

Ангел Джамбазки

При кандидата на ВМРО Ангел Джамбазки „Бивол“ разкрива покупка на имот в костинбродското село Драговищица на много по-ниски от пазарните цени. Става дума за терен от 845 кв.м. за магазин в центъра на селото, купен за 7000 лв. Това прави 8 лв. за квадратен метър при пазарни цени 4 – 5 пъти по-високи.

Джамбазки, който е втори мандат евродепутат, има и най-голям банков влог от почти половин милион лева, който държи в чужда банка. Според негови обяснения пред сайта той събира в него заплатата си като член на Европейския парламент.

Борис Бонев

Изданието не е открило нередности при кандидатите на „Спаси София“ Борис Бонев и на „Демократична България“ Борислав Игнатов. Бонев има наследствен апартамент и е отстъпил фирмените си дялове на майка си. Бившите му фирми разполагат с 2,5 декара земя в с. Стрелец, старозагорско и 100 дка орехова гора, за която получават 5000 лв субсидии от ЕС.

Борислав Игнатов

Игнатов е далеч по-заможен. Той разполага с терен от 700 кв м в столичния квартал „Кръстова гора“, където планира в съдружие да построи 9 апартамента, както и с апартамент в родната му Варна. В морската столица той е купил терен от 865 кв м, върху който е построена жилищна сграда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.