Задържаха кмета на Варна пиян в Израел! Не успя да побратими морската столица с Хайфа (Всичко за скандала)

0 236

Варненският градоначалник с претенции на нов мандат Иван Портних е бил изгонен с гръм и трясък от Израел след пиянски скандал, съобщи Афера.бг. Според медията инцидентът се случи в хотел в курортния град Хайфа.

Портних  замина за Хайфа в качеството си на водач на делегация, представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с града.
Още първата вечер от командировката си в Израел обаче, варненският кмет употреби голямо количество алкохол в хотела, в който е отседнал. Според израелската медия Канал 20 Портних се държал „позорно”.

Персоналът на хотела разказа пред местните медии, че Портних е нападнал и унизил служителка на хотела. Той е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания.  Кметът на Варна е дръпнал една от сервитьорките, хванал я за врата и я натиснал към чатала си, „искайки да му прави френска любов”, посочва Афера.

Реклама


Полицаите в Хайфа никак не отразиха  „специалния статут“ на Портних и действаха съобразно процедурата в подобни случаи. След като срамната история е стигнала до ръководството на общината в Хайфа, домакините на Портних на бързо са отменили предвидените събития с него и посраменият градоначалник набързо е изведен от Израел със забрана да посещава страната отново. Афера посочва, че след като Портних е бил задържан от израелските власти, се е наложило лично премиерът Бойко Борисов да звъни от България, за „да оправя“  положението на градоначалника.


Две израелски медии информират за случката като съобщават, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа. Същевременно новината се оказа потулена от медиите в България.
Преди това родните медии са публикували цяла поредица от съобщения как Портних потегля за Израел и как ще побратимява Варна с Хайфа.

В това число и Общинският съвет е гласувал експресно текст на меморандум за сътрудничество.
След набързо приключилата командировка на кмета, обаче в медийното пространство се прокрадват само няколко кратки съобщения с предварително написан текст. Няма нито дума, обаче защо Варна не се е побратимила с Хайфа, дори и сега година и половина след скандала.

Афера посочва, че средно по 100 хил. израелски граждани посещават Варна всеки сезон.
От м.г. обаче спадът на туристи по Черноморието ни е колосален като по официални данни достигна 20%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.