Мегз: Срамувам се, че сторих онова, за което бях осъдена! Реагирах глупаво срещу една несправедливост с престъпление

1 300

Дизайнерката Мегз направи впечатляващи участия в „Къртицата” „Черешката на тортата” и „ВИП Брадър” през изминалите няколко години, а продължава да се изявява в риалитита и досега. Тя е главно действащо лице във форматите „Инстакуин” и „Топкуин”, които помагат на красиви момичета да намират популярност и реализация, без да се събличат голи за списания и еротични конкурси. Второто от гореспоменатите шоута на платформата Vbox7 ще стартира премиерно в средата на този месец, пише Уикенд.


С Миглена Каканашева, както е истинското име на моделиерката от Раковски, си поговорихме тези дни за най-новите й екранни ангажименти, но коментирахме и много други неща. Голяма част от интервюто ни посветихме на 2-годишната й условна присъда за подбудителство към обсебване на чужда собственост, както и на неотдавнашния й публичен скандал с бившата миска Жени Калканджиева. Собственичката на агенция „Визаж” нападна с крясъци Мегз на Sofia Fashion Week и дори използва нецензурни думи по неин адрес.

– Мегз, ще ви гледаме ли на екран и тази есен?
– В началото на телевизионния сезон сме и имам доста работа пред камера. Предстои да излезе новият ни формат „Topqueen”, по който работим с Нова. Той е нашата заслужена голяма награда, с почти двойна инвестиция е. Преди него – през 2018 и 2019 г., направихме два сезона на уеб риалити шоуто „Instaqueen”. То пожъна огромен успех. Що се касае до заниманията ми с мода – и там сега започва сезонът. Много съм благодарна на хората, че толкова години харесват и предпочитат бранда ми, а вече имаме и мъжки такъв. За мен е изключително важна и кампанията „Активно добро”. Радостна съм, че тя набира все повече последователи.


– Спрягаха ви и като евентуална ководеща в „На кафе”…
– Освен споменатото от мен ново риалити има и още един проект, който подготвям, но за него е рано да се говори. Още не е уточнено всичко, но ще си е мое публицистично предаване. През годините съм получавала предложения от утвърдени телевизионни продукции, които много харесвам, но не съм открила своето място в тях. Когато аз застана зад нещо, искам да имам пълната свобода да представям пред публиката нещата такива, каквито ги виждам.


– В Нова телевизия ли ще е новото ви публицистично предаване?
– В момента не ми се иска да казвам къде точно ще се излъчва. Мога само да спомена, че имам оферти и от двете големи електронни медии. Но не си представяйте, че ми предлагат самостоятелни предавания. Ако беше така, отдавна да съм избрала и да съм започнала. Не е толкова лесно да правиш изцяло собствено предаване. Единствените, които биха ми гласували доверие за нещо такова, виждайки какво се случва с реализираните досега от нас формати, са платформите на Нова. Вярвам и се надявам, че имам бъдеще в телевизията.


– Наскоро имаше голям скандал с вас и шефката на „Визаж” Жени Калканджиева. От кога датира напрежението помежду ви?
– Преди 7 години се видяхме за първи път в предаването „Къртицата”. Имаше тогава напрежение, но то не ескалира. Дори сякаш беше позатихнало, въпреки, че тя не веднъж е отправяла критики по мой адрес. Интересното е, че сега на „София Фешън уик” ме видя преди да изляза на сцената и не каза нищо. А след като започнах да говоря, се развика. Бих й простила държанието и думите, но не мисля, че търси прошка от мен. Не вярвам, че съжалява за стореното. Всеки има право на мнение, но ми се струва грозно онова, което направи Жени. Тя до голяма степен провали моята инициатива, защото след това кутии на „Активно добро” не присъстваха до края на Седмицата на модата. Считам, че когато става въпрос за събиране на средства, трябва да потиснеш егото и желанието си да говориш разни неща, да оставиш да се помогне на хората в нужда. Жалко е случилото се. Но пък е хубаво, че вече във всеки град се развива кампанията.


– Защо Жени постъпи така с вас и то на публично място?
– Винаги, когато търся обяснение за отношението на хората към мен, мисля малко по-психологически – това може би се дължи и на образованието ми. Според мен Жени изключително много вижда в мен себе си. Тя също е била съдена от хората за ред неща, особено в младите си години. С риск да наруша добрия тон ще кажа, че ако законът тогава беше такъв, какъвто е сега, тя щеше да има много по-тежка присъда от моята. Смятам, че Жени не може да прости на себе си. Това е и причината винаги така остро да избухва срещу мен. Спомням си как още в първия момент в „Къртицата” се забих в очите й.


– Нима има толкова общо помежду ви?
– И разлика между нас двете има. Аз съумях още докато съм млада да се изправя и да поема отговорност за грешките си, да не допусна мълчанието от моя страна да тегне цял живот върху името ми, както е в нейния случай.


– Бихте ли й казала „Здравей!”, ако се видите?
– Ако тя ме поздрави, ще отвърна. Но ще се почувствам конфузно, ако първа й кажа „Здравей!”, при положение, че тя така остро ме нападна на публично място.


– Съжалявате ли, че отвърнахте на Жени с фразата „Мутрите да мълчат!”?
– Постарах се доста да сдържа емоциите си. Ако й бях отвърнала в началото, когато тя започна да ми крещи, никой нямаше да може да чуе за кампанията. През цялото време едва успявах от напрежение да си поема въздух, но трябваше да се стегна и събера, за да мога в двете си минути да довърша обяснението си за „Активно добро”. Не биваше да допусна да реагирам емоционално на Жени. Казвайки „Мутрите да мълчат!”, исках да я прекъсна, да й припомня, че и върху нея са се изливали много обвинения, че са й слагали какви ли не етикети, много от които с криминален характер. Щеше ми се да я накарам да се замисли има ли право точно тя да ме сочи с пръст, при положение, че тя също е порицавана за много неща, но въпреки това е продължила да се изявява публично и да се бори за кампании, да се опитва да дава пример на хората кое как да правят.


– Почувствахте ли се уязвена, докато Жени ви крещеше?
– Гласът ми дори трепереше. Не очаквах такава атака, дойде ми като гръм от ясно небе. Друг е въпросът, че аз в онзи момент не разбирах защо се държи така с мен, защо крещи и ме обижда. Хубавото в случая е, че се убедих колко съм силна. Успях да се въздържа, макар да съм човек, който е свикнал да отвръща веднага на удара. Щом веднъж се овладях така и в бъдеще ще съумявам да не реагирам емоционално, когато някой се опитва да ме уязви.

Реклама


– Ще съдите ли Жени за обида и екипа на „Папараци” за монтажа?
– В добри отношения сме с Венета Райкова и екипа й, но изпитах болка от това, което излъчиха в ефир. Доверих се на „Папараци” и говорих пред тях, а те орязаха материала, за да няма и една негативна дума за Жени. Не публикуваха и цялото видео от сцената. Гледайте оригинала – дори аплодисментите са махнали. Няма ги и кадрите как охраната и Мартин Карбовски извлачват Жени пияна от залата. Не, няма да тръгна срещу предаването, но ми стана мъчно… По отношение на Жени не знам как ще постъпя. Говорих с адвоката ни и той каза, че мога да получа обезщетение, ако реша да й потърся отговорност в съда. Още не съм решила дали да тръгна в тази посока, но ако го направя, ще даря парите за благотворителната кампания.


– Осъдиха ви на 2 г. условно с 4 г. изпитателен срок като подбудител към обсебване на чужда собственост. Трудно ли взехте решението да се признаете се за виновна и да сключите споразумение с прокуратурата?
– Имаше момент, когато дадени адвокати се опитваха да ме накарат да говоря неща, които не са верни. Моята позиция винаги е била, че ние с Румен просто направихме грешка, която беше хваната бързо. В момента искаме да покрием всички щети и да излезем от нея. Сега някои медии се опитват да кажат, че в началото съм отричала. Това не е истина! Никога не съм отричала. През цялото време казвах: „Моля ви, дайте ни възможност да се оправим, защото докато всички се бъркат в случая, той става още по-публичен и по този начин се настройват хора, от които зависи нашата съдба!”. Заявявах, че в момента, когато приключи делото, ще разкажа всичко. Изчаквах просто да премине плануваната кампания „Активно добро” на Седмицата на модата. Щях да споделя всичко в най-скоро време, но Жени реши това да се случи още по-рано. Не, не ми е било никак трудно да се призная за виновна. Трудно ми беше да потърся и да намеря вината в себе си, да анализирам какво ме доведе до това. Егото ми ли, вътрешно чувство за справедливост ли, невъздържаност ли…Имало е някакви неща, за които сме мислили, че сме прави, но сме направили грешка. Беше много труден пътят, който извървях, докато мъжът ми Румен излезе на свобода.


– Любимият ви мъж Румен Рончев беше осъден на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок, а братовчед ви Антон Лесов получи 2 г. и 5 месеца условно с 5 г. изпитателен срок…
– Да, това са присъдите. Към мен е за подбудителство. Аз чрез действията и поведението си съм склонила моите близки към извършване на деянието.


– Случвало ли се е и преди да прекрачвате закона?
– Не. Искам да отрека всякакви спекулации, че има и други обвинения срещу мен, че се водят досъдебни производства, че съм щяла да получа и още присъди и т.н. Преди време в Раковски блъснах кола, но няма заведено дело за това. Наскоро дори получих уведомление, че на пострадалите е изплатено дължимото от моите застрахователи. Не е вярно, че е налице средна телесна повреда. Хората, пътуващи в другия автомобил, веднага бяха закарани в болница и нямат трайни повреди. Няколко пъти ходих дори да виждам дамата, която беше хоспитализирана. Съжалявам за това, което се случи. Много валеше, не успях да преценя добре ситуацията и стана грешка, но, слава Богу, не и фатална.


– Ако бяхте влязла в затвора за подбудителство, щяхте ли да оцелеете?
– Да, щях. Срамувам се за това, което извърших, но се изправих и поех отговорност за действията си. В момента чувствам като затворена страница от живота ми случилото се. Срамувах се, самокритикувах се. Поех изключително голям, глупав, неоснователен риск. Заради нашето неблагоразумие, заради непримиримост и его от типа на „Не може да постъпвате така, затова ние сега ще ви покажем!” за малко не загубих всичко. Не само, че можех да вляза в затвора, но и разочаровах мнозина. Най-ценното за мен на този свят е доверието и любовта на хората, а едва не ги пропилях. Голяма глупост направих, хиляди пъти съм съжалявала за стореното. От друга страна обаче си мисля, че преживяното ми помогна да уравновеся характера си. Вече изобщо не съм онова малко и надъхано петле, което е готово на всяка цена да скача срещу всичко и всички. Да, все още имам своите си гледни точки, още смятам, че съществуваше несправедливост в онова, което се случи, но трябваше тогава да си преглътна егото и да спестя на себе си и близките ми много неприятности.


– В момента имате ли автомобили на лизинг?
– Да, имаме, но са в друга компания. Занимаваме се с транспортен бизнес и камионите и други неща са ни на лизинг. Имаме и много наша собственост, разбира се. След случилото се не сме загубили вяра в лизингодателите, а и те в нас също. Животът си продължава напред.


– Мъжът ви Румен успя ли да се разведе? Съпругата му успокои ли се?
– В процес на развод е. Чакаме все още. А дали бившата жена на мъжа ми се е успокоила – не знам. Но едва ли човек може да се успокои в такава ситуация.


– Когато Румен се разведе, ще вдигате ли сватба?
– Говорим си за това. В момента, в който стане официално свободен, Румен трябва да ми предложи брак – той е мъжът все пак. Да, имаме планове за сватба. Представям си, че тържеството ни ще е голямо и роклята ми ще е уникална.


– Още ли искате да станете родители с Румен?
– През лятото мислех да отида на лекар, за да проверя дали всичко е наред в репродуктивно отношение, но не съм го направила все още. Тичаме на този етап и двамата с Румен по задачи, но в най-скоро време ще посетя доктор. Важно е човек да се прегледа, да види дали нещо не му пречи да създаде поколение.  

1 Коментар
  1. Sara Phil казва

    ИСТИНСКИ ЖИВОТЕН ОПИТ.
    Казвам се Сара Фил, бях разделена от съпруга си в продължение на 9 години и търсих помощ навсякъде, за да го върна, миналата седмица открих контакта на заклинателя, наречен д-р Огунделе. Този човек е мощен и честен човек, заклинанията му са безвредни и много активни, когато се свързах с него за помощ след 24 часа работа, съпругът ми се върна вкъщи с молба да му простя след 9 години развод, с който съпругът ми се върна помощта на д-р Огунделе. Казах му, че ще споделя историята си на всеки форум, за да знаят хората за добрата му работа. Ако имате нужда от някаква помощ, брак, връзка, болест или някакъв човешки проблем. Свържете се с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.