Татяна Лолова с таен брак! 50 години след развода им бившият й пише писмо

0 9 119

За разлика от повечето си колежки, неостаряващата комедийна актриса Татяна Лолова не може да се похвали с многобройни флиртове и разбити мъжки сърца. Зад гърба си мама Еми от „Домашен арест” има два брака – факт, който не е много известен на широката публика, пише „Уикенд“.Едва преди няколко години гранд дамата на българското кино и театър признала за първи път, че два пъти е слушала марша на Менделсон в анкета на английското издание „Кой кой е”. Откровението й обаче остана незабелязано. За първи път в биографичната си книга „Дневници&Делници”, написана под редакцията на Георги Тошев, Лолова повдига завесата на интимния си живот със своите двама съпрузи – професорът от Софийския университет Евелин Монев и реквизиторът в Сатирата Светослав Светославов. В томчето артистичната фурия разказва своите най-лични преживявания, случили се през годините – от ранното й детство, студентството, първите й роли и получаването на наградата „Аскеер”.


Докато голямата й любов Светослав бе жив, от уважение към него, Лолова не обелваше публично нито дума за бившия си съпруг, все едно не съществува. Днес тя нарушава табуто и за първи път говори за своя брак №1.


Съвсем млада, любимката на поколения българи облякла бяла рокля заради хидроинженера Евелин Монев. И двамата били луди глави и си направили сватбено пътешествие до морето на мотор „Вятка”. 4-годишният им брак преминал доста бурно, а когато взели решението да се разведат, изтъкнали пред съда „пълно несходство на характерите си”. По време на бракоразводното им дело нямало излишни драми. Лолова и Монев нямали деца и общо имущество, което да поделят и се разделили като приятели. Съпруг №1 на актрисата станал професор и преподавател в Софийския университет. Оженил се повторно и за разлика от първия, вторият му брак бил сполучлив.

Реклама

И до днес актрисата и професорът поддържат цивилизовани отношения, макар и само от разстояние. Той се сещал за всеки празник на артистичната звезда и я поздравявал по телефона, но не се виждали в продължение на цели 30 години.
През 1963 г. съдбата срещнала Лолова с втория й мъж Светослав, когото всички наричали Славе. Събрал ги Сатиричния театър, където той работел като реквизитор.


Тя била примадоната на театъра, а той – театър-майстор. Двамата се сближили и напук на очакванията на околните, че призката им бързо ще свърши, връзката им се оказва за цял живот. В годината на тяхната женитба се родил единственият им наследник Сава. Преди появата му на бял свят влюбеният съпруг често я питал: „Танче, нали ще имаме десет деца?” Сава обаче се родил преждевременно в седмия месец и прекарал първите си дни в кувьоз. Актрисата била с разклатено здраве след тежкото раждане и огромна част от грижите за бебето поел Славе. Грохнал от дененощното дундуркане на пеленачето, той примирено заявил, че се отказва от идеята си за многодетно семейство.


Татяна, Славе и Сава обитавят апартамент в кооперация на дейците на културата, близо до зала „Универсиада”. Днес синът им има свое семейство, а синовете му Сава и Матео са най-голямата радост за актрисата. Неотдавна пред телевизионни камери снахата на Лолова Нели заяви, че комедийната звезда била свекърва-мечта и двете са в много топли отношения.


Преди 5 години журналистът Георги Тошев и Ема Константинова направили документалния филм за Лолова „Портрет на една дама”. Няколко дни след прожекцията актрисата получила писмо от бившия си мъж Евелин, в което той се обръща към нея със „Скъпа Татяна”. В него бившият й мъж споделял, че е отишъл на прожекцията болен от грип в компанията на своята балдъза. Монев признава, че много искал да й стисне ръката, но Лолова била заобиколена от многобройни приятели, колеги и почитатели, затова решил да не се обозначава.


„Не можахме да видим Слави в салона, поне да си побъбрим с него – или не сме го видели, или е имал причина да не е там. Но това не е толкова важно, защото духом сме с вас и искрено се радваме на успешните ви изяви. Надявам се да имаме възможност да се видим и при по-спокойна обстановка, без напрежение, на чашка мастика например”, пише й Евелин.
Въпреки достолепната си възраст, професорът е на „ти” с модерните технологии и изказва съжаление, че Лолова не сърфира в интернет, за да поддържат връзка по скайп или имейл. На финала бившият й мъж пожелава здраве за семействата им и й изпраща целувки.
Сърцата на Татяна и нейната голяма любов Славе туптят в един ритъм в продължение на 56 години. До момента, в който неговото не спря да бие точно по Коледа миналата година. 85-годишният Славе издъхнал от рак на панкреаса на 26 декември. До последния му миг актрисата се надявала да се случи чудо и той да оздравее. Лолова уважи последната му воля да бъде кремиран и месеци наред бе неутешима след смъртта му.


„Славе го обичаха всички, а аз го взех. При всичкото нямане, което съм имала, съм извадила късмета да имам точно този човек. До мен беше винаги”, признаваше актрисата за своята половинка. Брачният им обет един към друг – да остареят заедно и да са си опора в добро и лошо до самия край, се сбъднал. „Бях щастлива цял един живот с този чудесен човек”, казва Лолова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.