Карбовски избухна срещу социалните: Кажете как точно се взимат деца! Това, което правите е отвратително!

0 305

Мартин Карбовски и предаването му са се захванали сериозно да нищят темата с „вземането на децата“, видя Narod.bg

След като родители не пускаха децата си на училище от страх, че социалните ще им ги вземат, класните стаи в школата в Карнобат, Сунгурларе и Асеновград опустях.

Родителите признават, че слуховете са се появили след протест срещу Стратегията на детето“, който бил организиран в кв. Надежда в Сливен.

Светкавично от социалното министерство успокоиха всички родители, че „Социално подпомагане“ и „Закрила на детето“ не планират подобни действия. От Министерството на образованието започнаха и разговори с учителите и родителите по казуса.

Според Карбовски обаче има основание родителите да се притесняват. Както Narod.bg писа, журналистът сподели пост в социалните мрежи, в който написа:

„„Заставам с името си и лицето си, за да кажа ясно – не е фалшива новина. Новината, че деца се взимат от училище без знанието на родителите, е вярна. Вече има няколко такива, засега единични случаи, в които децата наистина се извеждат от училище, без знанието на родител…“.

Реклама

Това със сигурност не се е понравило на социалния министър и Агенция за социално подпомагане, защото според Мартин Карбовски същите са спуснали указание, в което настояват  родителите и  учителите да не разговарят по въпроса с журналисти.

Ето какво пише Карбовски в личния си профил във Фейсбук. Изводите оставяме на вас.

„Господин социален министър, Агенция за социално подпомагане!!!

Нашият екип е поискал информация и коментар от АСП за няколко случая на отнети деца. Това ни задължава Закона – другата гледна точка. Вместо това АСП по места натиска родители да не говорят с нас и им казват, че едва ли не ние търсим информация за децата им.

Това, което правите е отвратително. Ние искаме вие, АСП да ни кажете как точно се взимат деца, правилата си и по места има ли изключения. Вместо това като гузни негонени оказвате натиск на хора, които вече няма какво да губят.

АСП прави ясен шантаж – ако си искате детето, не говорете с медии. Браво! Това е ясен подход, ясно защо!!!“, пита Карбовски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.