Чист като сълза: Слави изчисти бизнеса си от офшорки

0 305

През април 2019 г., по-малко от три месеца преди Слави Трифонов да обяви официално, че влиза в политиката, основната му компания „Седем-осми“ се е освободила от офшорно участие. Това показа проверка в Търговския регистър, направена от в. Труд.

Като председател на „Няма такава държава“ Трифонов ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно какво е имотното му състояние, а днес лъснаха данните за неговите фирми. Според актуалния устав на „Седем-осми“ АД, приет на 10 април 2019 г., капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият – 9 047 000 лв., е от непарична вноска на търговските марки „Seven Eight“, регистрирана в ЕС и „Ку-Ку“, регистрирана в българското Патентно ведомство.

Реклама

Двете търговски марки вече се водят собственост лично на акционера Станислав Тодоров Трифонов. Докато преди това бяха предмет на вземане, което регистрираното в американския щат с офшорна юрисдикция Делалуеър „Фулмър ентъртейнмънт“ ООД има към „Седем-осми“ АД, произтичащо от договор за цесия, сключен между „Фулмър ентъртейнмънт“ ООД и „Фулмър трейд линкс“ ЛЛС, също регистрирано в Делалуеър.

Преди девет години схемата, носеща почерка на известен български консултант в тази сфера, беше поставена за проверка от „Атака“ в парламентарната комисия за борба с корупцията и не бяха установени нередности. С корекция, вписана в Търговския регистър на 1 август 2019 г. съгласно чл. 63, ал. 1 и 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, като действителен собственик на 99% от „Седем-осми“ АД е вписан Станислав Тодоров Трифонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.