Само месец след смъртта на Весо Парцала, издъхна и жена му

0 1 874

Точно месец след след като рак уби имитатора на Георги Парцалев Весо Парцала, издъхна и съпругата на хумориста. Обичаният комик, който си отиде на 78-годишна възраст се събра с жена си Пенка на онзи свят. Тя е издъхнала на 8 октомври, пише Уикенд.

Синът им Ясен Павлов е съсипан от загубата и на двамата си родители. „Сърдит съм ти ужасно много! Защо? Защо ми я взе толкова рано?”, ридае младият мъж в социалните мрежи.
Брилянтният имитатор на Тодор Живков и Георги Парцалев се борел с коварната болест няколко месеца, но не искал никой да знае за страданията му. Вероятно съпругата му не е успяла да преживее загубата му и внезапно се е споминала. Весо Парцала и Пенка имали един от най-стабилните бракове в артистичната гилдия.

Реклама

Те били заедно още от младежките си години, а бракът им просъществувал цели 50 години. В началото на запознанството си работили заедно, но когато Пенка родила двамата им сина, станала домакиня. Приживе Весо Парцала обожавал половинката си и често й посвещаваше прочувствени публикации в страницата си във Фейсбук.


„За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: „Браво, страшен си!” Жената трябва да бъде жена с всяко вдишване и издишване. Когато се храни, когато спи, когато се движи. Атмосферата на жената е навсякъде. Не е в демонстративното разголване, то е за мъже без въображение. Обичам те!”, гласеше най-трогателното му обяснение в любов.


„Любимецът на народа”, както Парцала бе известен в публичното пространство като забавлява няколко поколения българи. Зевзекът станал известен с многото си имитации на Георги Парцалев и соцвеличията Цола Драгойчева и Гриша Филипов, както и с брилянтните си вицове. Имал в колекцията си над 1500 скеча. Кариерата му започнала още през 1964 г., когато бил ученик. В над 50-годишната си творческа биография има издадени 10 албума с хумор и вицове, както и множество шоута пред публика – както у нас, така и в чужбина. Комикът бе част от хумористично трио заедно с Венци Мартинов и Димитър Туджаров – Шкумбата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.