Паника: Ще си получат ли парите потърпевши от фалита на „Астрал Холидейз“?

0 76

След фалита на „Астрал Холидейз“ десетки собственици на транспортни фирми и доставчици ще се наредят на опашката на кредиторите, за да чакат изплащането на изработеното от тях през лятото. Според техни изчисления обявилият несъстоятелност туроператор дължи близо 400 000 евро за извършени услуги. Собственици на фирми по Южното Черноморие са готови за съдебни дела, за да получат изработеното.

Друг начин няма. В правото сме си, казват потърпевши. Някои от тях смятат, че сега ще им се наложи да теглят кредити, за да се разплатят те със своите доставчици.

Реклама

Хората, които са си платили екскурзии в „Астрал Холидейз“, но няма да ги осъществят заради фалита на туроператора ще получат пари от застраховките.

Сключената застраховка покрива финансовите щети, които ще понесат клиентите. Лимитът на тази застраховка е 700 000 лева. Със сигурност ще стигне за всички клиенти. По данни от туроператора те са около 200 човека”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Николай Генчев, изпълнителен директор на застрахователното дружество.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.